HomeAutomatiseringApple5 manieren om iPhone-gegevens over te zetten naar een nieuwe iPhone

5 manieren om iPhone-gegevens over te zetten naar een nieuwe iPhone

Ben je net overgestapt naar een nieuwe iPhone en wil je al je waardevolle gegevens veilig en gemakkelijk overzetten? Dan ben je hier aan het juiste adres! In deze blogpost delen we vijf eenvoudige manieren om gegevens over te zetten van je oude telefoon naar je fonkelnieuwe toestel. Of je nu gebruikmaakt van Snel starten, iCloud, iTunes, een Windows PC of een Mac, wij hebben de oplossing die bij jou past. Dus leun achterover, ontspan en laat ons je begeleiden in dit proces vol handige tips en trucs. Laten we beginnen met onze eerste methode: “Zet de gegevens van je iPhone over met Snel starten“.

Zet de gegevens over met Snel starten

Heb je net een nieuwe telefoon gekocht en wil je al je gegevens van je oude toestel overzetten? Maak dan gebruik van de handige functie genaamd Snel starten! Met Snel starten kun je niet alleen alle bestanden, instellingen en apps overzetten naar je nieuwe iPhone, maar ook de configuratie volledig automatisch laten verlopen.

Het enige wat je nodig hebt is zowel je oude als nieuwe iPhone met iOS 12.4 of hoger. Zorg ervoor dat beide apparaten zijn ingeschakeld en dichtbij elkaar liggen. Plaats ze naast elkaar en wacht tot het bericht ‘Zet uw nieuwe iPhone tegen deze telefoon’ op het scherm verschijnt.

Zodra dit bericht wordt weergegeven, houdt u uw oude iPhone bovenop de nieuwe. Er verschijnt nu een animatie op het scherm van uw nieuwe toestel om aan te tonen dat de apparaten verbonden zijn. Volg simpelweg de instructies op het scherm om het proces te voltooien.

Tijdens dit proces worden al jouw gegevens veilig overgedragen, inclusief contacten, foto’s, video’s, muziekbestanden en zelfs app-gegevens zoals notities en bladwijzers. Het beste is nog wel dat Snel starten ervoor zorgt dat alles precies zo wordt ingesteld zoals jij gewend bent!

Met Snel starten bespaar je tijd en moeite bij het overzetten van gegevens naar jouw gloednieuwe iPhone. Dus waar wacht je nog op? Probeer deze eenvoudige methode vandaag nog uit!

Update naar een nieuwe iPhone met iCloud

Een van de handigste manieren om je gegevens over te zetten naar een nieuwe iPhone is met behulp van iCloud. Met iCloud kun je eenvoudig en snel al je belangrijke bestanden, foto’s en instellingen overzetten naar je nieuwe toestel.

Om te beginnen moet je ervoor zorgen dat beide iPhones verbonden zijn met Wi-Fi en dat ze zijn ingeschakeld. Vervolgens ga je naar de instellingen op je oude iPhone en tik je op jouw naam bovenaan het scherm. Daar vindt u de optie ‘iCloud‘ – tik erop!

Zodra u in het iCloud-menu bent, scrolt u omlaag tot u ‘iCloud-reservekopie‘ tegenkomt. Tik hierop en vervolgens op ‘Maak nu reservekopie‘. Dit zal ervoor zorgen dat al uw gegevens worden gecodeerd en veilig worden bewaard in uw iCloud-account.

Nu komt het leuke gedeelte! Schakel de nieuwe iPhone in die u wilt bijwerken en volg de stappen op het scherm totdat u bij ‘Apps & Gegevens‘ aankomt. Hier tikt u simpelweg op ‘Zet gegevens terug vanuit iCloud‘.

U wordt nu gevraagd om in te loggen bij uw Apple ID-account, dus vul gewoon uw gebruikersnaam en wachtwoord in. Kies daarna de meest recente reservekopie die is gemaakt vanaf uw oude iPhone en laat deze installeren.

“Et voilà! Je nieuwe iPhone zal nu alle apps, foto’s, contactpersonen, berichten en andere gegevens bevatten die eerder waren opgeslagen in iCloud.”

Gegevens van je oude telefoon overzetten met iTunes

Als je een nieuwe iPhone hebt gekocht, wil je natuurlijk al je waardevolle gegevens overzetten van je oude toestel. Een handige manier om dit te doen is met behulp van iTunes. Met deze software kun je eenvoudig een back-up maken van al je gegevens en deze vervolgens overzetten naar je nieuwe iPhone.

Om te beginnen, sluit je de oude iPhone aan op de computer en open je iTunes. Zorg ervoor dat de laatste versie van iTunes is geïnstalleerd om compatibiliteitsproblemen te voorkomen. Klik op het pictogram van de iPhone in iTunes en selecteer ‘Maak nu reservekopie‘.

iTunes zal automatisch een volledige back-up maken van alle gegevens op jouw oude iPhone, zoals contacten, foto’s, video’s en app-gegevens. Dit proces kan even duren, afhankelijk van hoeveel gegevens er moeten worden overgedragen.

Zodra de back-up is voltooid, kun jij jouw nieuwe iPhone aansluiten op dezelfde computer en open jij weer iTunes. Selecteer het pictogram van jouw nieuwe toestel en kies ‘Herstel reservekopie‘. Je kunt dan kiezen welke back-up jij wilt herstellen op jouw nieuwe telefoon.

Let erop dat tijdens dit proces al jouw bestaande gegevens zullen worden overschreven door de informatie uit de geselecteerde back-up. Zorg er dus voor dat je een recente back-up hebt gemaakt voordat jij begint met het overzetten.

Gegevens overzetten met een Windows PC

Gegevens overzetten van iPhone naar iPhone met een Windows PC kan eenvoudig en efficiënt zijn. Er zijn verschillende manieren waarop je dit kunt doen, afhankelijk van je voorkeur en behoeften. Hier volgt een korte gids om je te helpen bij het overzetten van gegevens:

 1. iTunes: Een populaire methode is het gebruik van iTunes om gegevens over te zetten. Sluit gewoon je oude telefoon aan op de pc en open iTunes. Selecteer vervolgens je apparaat en ga naar het tabblad “Overzicht“. Kies hier voor “Maak reservekopie” om alle benodigde gegevens op te slaan. Sluit daarna je nieuwe iPhone aan op de pc en selecteer deze in iTunes. Ga naar hetzelfde tabblad “Overzicht” en kies nu voor “Herstel reservekopie” om de gegevens naar je nieuwe apparaat over te zetten.
 2. iCloud: Als je liever draadloos wilt synchroniseren, kun je gebruikmaken van iCloud. Zorg ervoor dat beide telefoons zijn verbonden met Wi-Fi en ingelogd zijn op dezelfde Apple ID-account. Op je oude iPhone ga je naar Instellingen > [je naam] > iCloud > iCloud-reservekopie > Maak nu reservekopie. Wacht tot de back-up is voltooid voordat u uw nieuwe iPhone instelt als nieuw apparaat of herstelt uit een back-up.
 3. Google Foto’s: Indien u al uw foto’s wilt behouden zonder veel gedoe, kunt u Google Foto’s gebruiken om ze naar uw nieuwe apparaat over te zetten via een Windows-pc.

Gegevens overzetten met een Mac

Gegevens overzetten met een Mac is een eenvoudig proces dat je kan helpen om al je belangrijke gegevens veilig en snel over te zetten naar je nieuwe apparaat. Met behulp van de ingebouwde functionaliteit van Apple, zoals iCloud en de Migratie-assistent, kun je ervoor zorgen dat al je foto’s, contacten, berichten en meer naadloos worden overgedragen.

Om te beginnen moet je ervoor zorgen dat beide iPhones zijn verbonden met hetzelfde Wi-Fi-netwerk. Vervolgens opent u de instellingen op uw oude iPhone en tikt u op uw naam bovenaan het scherm. Tik dan op “iCloud” en schakel de functies in die u wilt overzetten, zoals Contacten, Foto’s of Berichten.

Als alternatief kunt u ook gebruik maken van de Migratie-assistent op uw Mac om gegevens rechtstreeks van uw oude iPhone naar uw nieuwe iPhone over te zetten. Sluit gewoon beide apparaten aan op uw Mac via USB-kabels en volg de instructies in het migratieproces.

Met deze eenvoudige stappen kunt u moeiteloos alle benodigde gegevens overzetten naar uw nieuwe iPhone met behulp van een Mac-computer. Dit bespaart niet alleen tijd, maar garandeert ook dat al uw waardevolle informatie veilig wordt bewaard.

Gegevens overzetten met AirDrop

Een van de handigste manieren om gegevens over te zetten van je oude telefoon naar een nieuwe is door gebruik te maken van AirDrop. Met deze functie kun je draadloos bestanden delen tussen Apple-apparaten, zoals iPhones en iPads, zonder dat je een internetverbinding nodig hebt.

Om gegevens over te zetten met AirDrop, moet je eerst beide iPhones ontgrendelen. Zorg ervoor dat Bluetooth en Wi-Fi zijn ingeschakeld op beide apparaten. Vervolgens open je het Control Center op de oude iPhone door omlaag te vegen vanaf de rechterbovenhoek (iPhone X of nieuwer) of omhoog te vegen vanaf de onderkant (oudere modellen).

Tik vervolgens op het AirDrop-pictogram en selecteer “Iedereen” als je wilt dat alle in de buurt zijnde Apple-apparaten jouw iPhone kunnen vinden. Ga nu naar de app waarin zich de gegevens bevinden die je wilt overzetten, bijvoorbeeld Foto’s of Contacten.

Zoek het bestand of contact dat je wilt delen en tik erop. Tik daarna op “Delen” en kies “AirDrop“. Je nieuwe iPhone zal verschijnen als een optie onderaan het scherm. Tik erop om het bestand naar jouw nieuwe telefoon te sturen.

Het kan even duren voordat het bestand volledig is overgedragen, afhankelijk van de grootte ervan en de snelheid waarmee jouw apparaten verbonden zijn via Bluetooth. Zodra het proces is voltooid, vindt u uw gegevens veilig op uw nieuwe iPhone.

Veel gestelde vragen en antwoorden over het overzetten

Nu je bekend bent met verschillende manieren om gegevens over te zetten van een oude telefoon naar een nieuwe telefoon, wil je misschien nog wat meer informatie. Hier zijn enkele veel gestelde vragen en antwoorden die je kunnen helpen bij dit proces:

 1. Kan ik selectief gegevens overzetten van mijn oude telefoon naar mijn nieuwe telefoon?
  Ja, je kunt ervoor kiezen om specifieke gegevens zoals foto’s, contacten of berichten over te zetten in plaats van alles tegelijkertijd.
 2. Moet ik een back-up maken voordat ik gegevens overzet?
  Het is altijd aanbevolen om een recente back-up te maken voordat je begint met het overzetten van gegevens. Dit zorgt ervoor dat al je belangrijke bestanden veilig zijn.
 3. Hoe lang duurt het proces van het overzetten van gegevens?
  Dit hangt af van de grootte en hoeveelheid gegevens die worden overgedragen. Over het algemeen kan dit proces variëren tussen enkele minuten tot een uur.
 4. Wat als er iets misgaat tijdens het overzetproces?
  Als er zich problemen voordoen tijdens het overstappen, kun je proberen opnieuw te beginnen of contact opnemen met de klantenservice voor verdere ondersteuning.
 5. Blijven mijn apps behouden na het overstappen naar een nieuwe iPhone?
  Ja, als je gebruikmaakt van iCloud- of iTunes-back-upmethoden, worden ook de apps opgeslagen en automatisch gedownload naar je nieuwe apparaat.

Video: Hoe zet ik data over van mijn oude iPhone naar mijn nieuwe iPhone?

Elmo
Elmohttps://www.ptindustrieelmanagement.nl/
Hallo, ik ben Elmo van ptindustrieelmanagement.nl. Als technologie-enthousiasteling, social media expert en fervent reiziger ben ik altijd op zoek naar de nieuwste trends en innovaties. Mijn passie ligt in het verkennen van de sociale impact en culturele ontdekkingen die voortkomen uit deze ontwikkelingen. Volg mijn blog voor een verfrissend perspectief op de kruising van technologie, social media, reizen en de wereld van morgen.

Reviews

Gerelateerde berichten