HomeCloudInstallerenAFAS Pocket downloaden, installeren en gebruiken

AFAS Pocket downloaden, installeren en gebruiken

Ben je altijd onderweg en wil je toegang hebben tot jouw AFAS Pocket? Dan heb ik goed nieuws voor je! In deze blogpost zal ik je laten zien hoe je de AFAS Pocket kunt downloaden, installeren en gebruiken op jouw apparaat. Of je nu een Android- of iOS-gebruiker bent, met de AFAS Pocket heb jij alle belangrijke informatie altijd binnen handbereik. Dus laten we snel aan de slag gaan en ontdekken hoe eenvoudig het is om jouw werkplek in jouw broekzak te hebben! Lees verder om erachter te komen wat de minimale vereisten zijn en hoe je kunt schakelen tussen verschillende omgevingen.

Minimale versie

Om te beginnen moet je ervoor zorgen dat jouw apparaat voldoet aan de minimale vereisten om de AFAS Pocket te kunnen gebruiken. Voor Android-gebruikers is minimaal Android 5.0 (Lollipop) vereist, terwijl iOS-gebruikers moeten beschikken over iOS 12 of hoger. Zorg er ook voor dat je genoeg vrije opslagruimte hebt op jouw apparaat, aangezien de AFAS Pocket een bepaalde hoeveelheid ruimte nodig heeft om te kunnen functioneren.

Het downloaden van de AFAS Pocket is eenvoudig en snel. Ga naar de Google Play Store als je een Android-gebruiker bent, of naar de App Store als je een iOS-gebruiker bent. Zoek vervolgens naar “AFAS Pocket” en tik op “Downloaden” of “Installeren“. Binnen enkele seconden zal de app worden gedownload en geïnstalleerd op jouw apparaat.

Zodra je de AFAS Pocket hebt geïnstalleerd, moet je deze nog configureren voordat je hem kunt gebruiken. Open de app en vul het webadres in van jouw werkplek die gekoppeld is aan AFAS Online. Log in met jouw gebruikersnaam en wachtwoord en volg eventuele verdere instructies om toegang te krijgen tot jouw gegevens via de AFAS Pocket.

Nu kun jij profiteren van alle handige functies die door de AFAS Pocket worden geboden!

Wisselen van omgeving of omgeving toevoegen

Het gebruik van AFAS Pocket biedt veel mogelijkheden en flexibiliteit. Een handige functie is de mogelijkheid om tussen verschillende omgevingen te wisselen of zelfs een nieuwe omgeving toe te voegen. Dit kan erg handig zijn als je bijvoorbeeld toegang wilt hebben tot meerdere administraties, zoals die van jouw eigen bedrijf en die van een klant.

Om van omgeving te wisselen, hoef je alleen maar naar het startscherm te gaan en bovenaan op de naam van de huidige omgeving te tikken. Hier zie je dan een overzicht met alle beschikbare omgevingen waar je toegang toe hebt. Door eenvoudigweg op de gewenste omgeving te tikken, wordt er automatisch naar die specifieke administratie geschakeld.

Wil je liever een nieuwe omgeving toevoegen? Ook dat is geen probleem! Ga weer naar het startscherm en tik op ‘Voeg een nieuwe organisatie toe‘. Vervolgens kun je hier de benodigde gegevens invoeren, zoals het adres en gebruikersnaam/wachtwoord voor deze specifieke administratie. Zodra alles correct is ingevuld, kun je direct aan de slag in deze nieuwe omgeving.

Met het gemakkelijk kunnen wisselen tussen verschillende administraties biedt AFAS Pocket echt meerwaarde voor gebruikers die met meerdere organisaties werken. Het maakt het beheren en controleren van gegevens nog efficiënter en overzichtelijker. Dus waarom niet profiteren van deze handige functie en het maximale uit AFAS Pocket halen?

Aanvullende informatie

Naast het downloaden, installeren en gebruiken van de applicatie zijn er nog enkele aanvullende zaken waar je rekening mee kunt houden. Ten eerste is het belangrijk om te weten welke versie van AFAS Profit je minimaal nodig hebt voor Pocket. Op dit moment is dat versie 2020 of hoger.

Een handige functie in Pocket is de mogelijkheid om te wisselen tussen verschillende omgevingen. Dit kan vooral handig zijn als je bijvoorbeeld zowel een test- als productieomgeving gebruikt. Met een simpele swipe kun je gemakkelijk schakelen tussen deze omgevingen, waardoor je altijd toegang hebt tot de juiste gegevens.

Tot slot wil ik graag vermelden dat het belangrijk is om Pocket op de juiste manier af te sluiten wanneer je klaar bent met gebruik ervan. Je kunt dit doen door naar het startscherm van jouw telefoon te gaan en vervolgens op de knop voor recente apps of openstaande taken te drukken (afhankelijk van welk type telefoon). Daar zie je dan ook de optie om Pocket af te sluiten.

Pocket afsluiten

Nu je de AFAS Pocket hebt gedownload, geïnstalleerd en gebruikt, wil je natuurlijk ook weten hoe je deze weer kunt afsluiten. Het kan immers voorkomen dat je even geen gebruik wilt maken van de app of dat je simpelweg klaar bent met het werken in AFAS Pocket.

Het afsluiten van AFAS Pocket is gelukkig heel eenvoudig. Volg gewoon deze stappen:

  • Ga naar het startscherm van jouw mobiele apparaat.
  • Zoek de knop ‘Recente apps‘ of ‘Overzicht‘.
  • Veeg naar links of rechts totdat je de AFAS Pocket-app ziet.
  • Veeg omhoog of omlaag over de app om deze te sluiten.

En dat is alles! Je hebt succesvol AFAS Pocket afgesloten op jouw mobiele device.

Onthoud echter wel dat wanneer je een andere keer weer gebruik wilt maken van AFAS Pocket, je het proces opnieuw moet doorlopen om de app te openen en in te loggen met jouw gegevens.

Bedankt voor het lezen van onze blogpost over het downloaden, installeren en gebruiken van AFAS Pocket! We hopen dat deze informatie nuttig voor je was en dat jij nu vol vertrouwen aan de slag kunt gaan met deze handige tool. Mocht je nog vragen hebben, aarzel dan niet om contact op te nemen met onze klantenservice.

Veel succes en veel plezier met het gebruik van AFAS Pocket!

Video: AFAS Pocket App installeren

Elmo
Elmohttps://www.ptindustrieelmanagement.nl/
Hallo, ik ben Elmo van ptindustrieelmanagement.nl. Als technologie-enthousiasteling, social media expert en fervent reiziger ben ik altijd op zoek naar de nieuwste trends en innovaties. Mijn passie ligt in het verkennen van de sociale impact en culturele ontdekkingen die voortkomen uit deze ontwikkelingen. Volg mijn blog voor een verfrissend perspectief op de kruising van technologie, social media, reizen en de wereld van morgen.

Reviews

Gerelateerde berichten