HomeCloudInstallerenAirTag instellen: zo ga je aan de slag met de slimme tracker

AirTag instellen: zo ga je aan de slag met de slimme tracker

Ben jij ook altijd je sleutels kwijt of kun je nooit meer vinden waar je je tas hebt neergelegd? Dan is de AirTag van Apple wellicht iets voor jou! Met deze slimme tracker heb jij binnen no-time jouw verloren spullen weer teruggevonden. In dit artikel laten we zien hoe jij eenvoudig en snel aan de slag kunt met het instellen van de tag en hem bevestigt aan jouw voorwerpen. Lees snel verder!

AirTag koppelen: dit heb je nodig

Voordat je aan de slag kunt met het instellen van jouw AirTag, zijn er een aantal dingen die je nodig hebt. Allereerst moet jouw iPhone of iPad beschikken over iOS 14.5 of hoger en moet deze Bluetooth ondersteunen.

Daarnaast heb je natuurlijk ook een tag nodig, welke verkrijgbaar is bij Apple zelf of bij diverse elektronicazaken. Zorg ervoor dat de tag nog niet gekoppeld is aan een ander apparaat voordat jij hem gaat gebruiken.

Tot slot is het handig om te weten waar jij jouw AirTag op wilt bevestigen, zodat je hiermee rekening kunt houden tijdens het instellen. Dit kan bijvoorbeeld aan jouw sleutelbos zijn, maar ook aan een tas of portemonnee.

Heb jij alles in huis? Dan ben jij al goed op weg naar het terugvinden van verloren voorwerpen met behulp van de slimme technologie van Apple!

AirTag instellen doe je zo

Het instellen van de tag is een fluitje van een cent. Je hebt alleen een iPhone, iPad of iPod touch nodig met iOS 14.5 of hoger en natuurlijk de AirTags zelf.

  1. Haal de plastic strip uit je tag om hem te activeren.
  2. Houd je AirTag naast je ontgrendelde iPhone.
  3. Volg de instructies op het scherm voor het koppelen van de tag aan je Apple ID-account.

Zodra je jouw eerste tag hebt ingesteld, kun je er meer toevoegen door ze simpelweg in dezelfde stap te koppelen via ‘Voeg nieuw apparaat toe‘ in het menu ‘Mijn apparaten‘.

En als extra tip: zet “Verliesmeldingen” aan in Instellingen > Zoek mijn > Verliezen voorkomen om snel gewaarschuwd te worden wanneer u uw voorwerp per ongeluk ergens achterlaat!

AirTag bevestigen aan je voorwerp

Nu je jouw tag hebt gekoppeld en ingesteld, is het tijd om hem te bevestigen aan het voorwerp dat je wilt volgen. Dankzij de handige sleutelhanger- en lus accessoires kun je de tag gemakkelijk vastmaken aan bijvoorbeeld een tas, portemonnee of sleutelbos.

Zodra de AirTag is bevestigd, kun je deze via de Zoek mijn-app op al jouw Apple-apparaten volgen en terugvinden. Bovendien ontvang je een melding zodra de tracker zich buiten bereik bevindt of als iemand anders zijn locatie probeert te traceren.

Met deze slimme tracker hoef jij je nooit meer zorgen te maken over verloren spullen. De AirTag biedt namelijk een betrouwbare manier om verloren items snel terug te vinden. Ben jij ook benieuwd naar alle mogelijkheden van dit handige apparaatje? Ga dan snel aan de slag met het instellen van jouw eigen AirTag!

Video: De gevaren van de Apple AirTag? Jullie vragen beantwoord!

Elmo
Elmohttps://www.ptindustrieelmanagement.nl/
Hallo, ik ben Elmo van ptindustrieelmanagement.nl. Als technologie-enthousiasteling, social media expert en fervent reiziger ben ik altijd op zoek naar de nieuwste trends en innovaties. Mijn passie ligt in het verkennen van de sociale impact en culturele ontdekkingen die voortkomen uit deze ontwikkelingen. Volg mijn blog voor een verfrissend perspectief op de kruising van technologie, social media, reizen en de wereld van morgen.

Reviews

Gerelateerde berichten