HomeCloudVerwijderenApple ID en iCloud account deactiveren of volledig verwijderen

Apple ID en iCloud account deactiveren of volledig verwijderen

Ben je het zat om steeds weer herinneringen te ontvangen van Apple over updates of meldingen van iCloud-opslagruimte? Of misschien ben je gewoon klaar met het gebruik van je Apple ID en wil je deze deactiveren of zelfs volledig verwijderen. Het goede nieuws is dat dit gemakkelijk te doen is! In deze blogpost leer je hoe je jouw Apple ID en iCloud account kunt deactiveren of volledig kunt verwijderen, zonder gedoe. Lees verder en ontdek hoe eenvoudig het kan zijn om afscheid te nemen van deze accounts.

Waarom je Apple account deactiveren?

Er zijn een aantal goede redenen waarom je account zou willen deactiveren. Misschien heb je besloten om over te stappen naar een andere telefoon, of je wilt gewoon niet langer gebruik maken van alle functies die het biedt. Hoe dan ook, als je gegevens en bestanden van Apple wilt verwijderen, is het verstandig om ook je account te deactiveren. Op die manier weet je zeker dat er niets achterblijft.

Apple ID en iCloud account deactiveren

Je ID deactiveren is een goede optie als je geen gebruik meer wilt maken van je account, maar wel wilt behouden wat erin staat. Bijvoorbeeld omdat je later weer wilt inloggen of omdat je een ander apparaat met die ID wilt gebruiken. Wanneer je ID is gedeactiveerd, kun je deze niet meer gebruiken om in te loggen bij iCloud, de App Store, iTunes Store of andere online diensten van Apple. Ook kun je geen berichten sturen via iMessage of FaceTime. Heb je meerdere Apple-apparaten? Dan blijven deze wel verbonden met elkaar en kun je ze blijven gebruiken zoals altijd.

Apple ID opnieuw activeren

Als je Apple ID is gedeactiveerd, kun je deze opnieuw activeren door een beveiligingscode in te stellen. Dit doe je als volgt:

  1. Ga naar de Apple ID-website en meld je aan met je Apple ID en wachtwoord.
  2. Klik vervolgens op “Bevestig“.
  3. Er wordt nu een beveiligingscode naar het e-mailadres gestuurd dat gekoppeld is aan je Apple ID. Vul de code in en klik op “Activeer“.
  4. Je account is nu weer geactiveerd!

Apple account en iCloud volledig verwijderen

Als je je Apple ID wilt verwijderen, moet je eerst inloggen op appleid.apple.com met je account en wachtwoord. Vervolgens kun je onder Accountinstellingen kiezen voor ‘Account deactiveren‘. Dit zal ervoor zorgen dat je Apple ID niet langer gebruikt kan worden, maar alle gegevens die aan je account gekoppeld zijn, blijven bewaard.

Merk op dat als je ervoor kiest om je iCloud-account te verwijderen, dit ook alle data uit iCloud zal wissen, inclusief contactpersonen, agenda’s, foto’s en documenten. Zorg er dus altijd voor dat je eerst een backup maakt van al je gegevens voordat je ze definitief wist.

Video: Je Apple ID verwijderen: zo doe je dat in drie stappen

Je Apple ID verwijderen: zo doe je dat in drie stappen

Reviews

Gerelateerde berichten