Apple iPad OS

Voor veel mensen is het iPad een van de belangrijkste spullen in hun dagelijkse leven. Niet alleen doen ze er enorm veel leuke dingen mee, ook hebben ze er vaak allerlei ‘ apps ’ op gezet om hen bezig te houden. Maar wat zijn de voor- en nadelen van het iPad OS?

Apple

Apple heeft iPad OS 16 onthuld. Het systeem is een verbeterd versie van iOS. iPad OS draait op dezelfde platform als iOS, dus apps en applicaties kunnen worden gestart en gebruikt zoals op iPhone of iPod touch.

Apple iPads in de test

Apple iPad OS 16 is de nieuwe software voor de Apple iPad. Deze versie maakt gebruik van de nieuwe functies en functionaliteiten van het operatornetwerk iOS. Hierdoor is het mogelijk om meer te doen en te bekijken dan ooit tevoren op een iPad.

Voordelen:

  • het bereiken van hogere prestaties door gebruik te maken van de snellere processors;
  • het gebruik van meer compatibele functies, zoals Android apparaten;
  • het verbeteren van verbindingseigenschappen met andere apparaten, zoals Macs en iPhones;
  • een verbeterde bediening met Finger Scanner of Face ID, waardoor je veiliger bent bij het invoeren van data.

Nadelen:

  • het risico dat je gegevens onbeveiligd zijn als je ze in wijst in het apparaat of garandeert (bijvoorbeeld via iCloud) bij alle applicaties die je wilt installeren op de tablet.

Gebruiksgemak

De belangrijkste voordelen van iPadOS zijn dat het erg gebruiksgemakkelijk is om apps te installeren en te gebruiken, het scherm goed uitzicht biedt op documenten en het apparaat eenvoudig is onderhouden. Er zijn ook nadelen aan verbonden met het feit dat je altijd op internettevredenheid moet rekenen, zoals schaarste van batterijen bij frequent gebruik.

Bestanden uitwisselen

Allereerst is het belangrijk om te weten dat Apple iPadOS controle houdt over alle informatie die verstrekt wordt door de software. Dit betekent dat andere mensen niet zomaar iets kunnen kopiëren of downloaden waardoor je data in gevaar komt. Tevens kan Apple iPadOS besluitensvorming geven over welke informatie wel en niet getoond moet worden aan anderen. Hierdoor zijn risico’s voor vertrouwelijke data minimaal, omdat slechts bepaalde mensen toegang tot die informatie hebben.

Niet goedkoop

Apple iPadOS is een hogeropgeleide softwareuitbreiding van iOS. Hiermee wordt het apparaat veel efficiënter en organisch gehouden. Tegelijkertijd is de prijs wel erg hoog voor iets dat niet goedkoop is.

Welke iPads ondersteunen iPad OS 16?

De meeste iPads zouden meteen voldoen aan de vereisten om te ondersteunen het nieuwe iPad OS 16. Er zijn wel enkele belangrijke verschillen tussen de versies van iOS en iPadOS 16, zoals dat er op iOS-tablets bijvoorbeeld geen 3D Touch is en dat e-books en andere media uitsluitend worden verkocht in applicaties zoals Safari, Mail of News. Maar als je ervan uitgaat dat je minstens één tablet hebt die beschikt over iOS 11 of hoger, dan kun je hieronder alle apparaten naar gelang hun draadloze compatibiliteit sorteren.

Video: iOS & iPadOS 16.2 is Out! Everything You NEED To Know!

Elmo
Elmohttps://www.ptindustrieelmanagement.nl/
Hallo, ik ben Elmo van ptindustrieelmanagement.nl. Als technologie-enthousiasteling, social media expert en fervent reiziger ben ik altijd op zoek naar de nieuwste trends en innovaties. Mijn passie ligt in het verkennen van de sociale impact en culturele ontdekkingen die voortkomen uit deze ontwikkelingen. Volg mijn blog voor een verfrissend perspectief op de kruising van technologie, social media, reizen en de wereld van morgen.

Reviews

Gerelateerde berichten