HomeCloudKoppelenEen Apple Watch koppelen met een nieuwe iPhone

Een Apple Watch koppelen met een nieuwe iPhone

Ben jij de trotse eigenaar van zowel een Apple Watch als een nieuwe iPhone? Dan wil je natuurlijk dat deze twee devices naadloos met elkaar samenwerken. Maar hoe koppel je jouw Apple Watch aan jouw nieuwe iPhone? In deze blog leggen we stap voor stap uit hoe je dit doet en welke instellingen daarbij belangrijk zijn. Dus lees snel verder en ontdek hoe jij in no time weer helemaal up and running bent!

Als je je oude iPhone nog hebt

Als je nog steeds je oude iPhone hebt, kun je deze gebruiken om je Apple Watch te koppelen aan je nieuwe iPhone. Dit werkt alleen als je WatchOS 2 of hoger op je Watch hebt. Als dat niet het geval is, moet je eerst upgraden naar WatchOS 2 voordat je verder gaat.

Je instellingen voor Gezondheid en Activiteit controleren

 1. Open de app ‘Gezondheid‘ op je nieuwe iPhone;
 2. Klik bovenaan in het scherm op ‘Bronnen‘;
 3. Klik onderaan op ‘Toevoegen‘;
 4. Vind en selecteer ‘Apple Watch‘ en klik vervolgens op ‘Toevoegen‘;
 5. Zorg ervoor dat de functie ‘Stap tellen‘ is ingeschakeld.

Een reservekopie maken van je oude iPhone

Er zijn verschillende manieren om een reservekopie te maken van je oude iPhone. Je kunt bijvoorbeeld iCloud gebruiken, of je kunt een back-up maken met iTunes. Beide methoden zijn eenvoudig te gebruiken en je kunt ze gratis uitproberen.

iCloud is een online opslagdienst van Apple waarmee je gemakkelijk bestanden kunt opslaan, synchroniseren en delen. Het werkt simpel: je logt in met je Apple-identificatie op elk apparaat waarop iCloud is geïnstalleerd en de inhoud wordt automatisch gesynchroniseerd. Dit betekent dat als je iets wijzigt of toevoegt aan een bestand op één apparaat, de aanpassingen ook worden doorgevoerd op alle andere apparaten waarop iCloud is ingeschakeld. iCloud is ideaal voor het maken van een back-up van je gegevens, omdat het automatisch werkt en er geen additionele hardware of software vereist is.

Een nieuwe iPhone configureren

Configureren van een nieuwe iPhone met behulp van een Apple Watch is vrij eenvoudig. Voordat je begint, zorg ervoor dat je iPhone en Apple Watch:

 • Binnen bereik van elkaar zijn.
 • Beide uitgeschakeld zijn.
 • Opgeladen zijn. Als de batterij van je iPhone of Apple Watch minder dan 50% is, moet je ze opladen voordat je verder gaat.
 1. Zet je nieuwe iPhone aan door de aan/uit-knop te gebruiken. Je ziet nu de melding ‘Welkom bij iPhone’. Swipe om verder te gaan.
 2. Selecteer jouw taal en land of regio. Klik op ‘Volgende‘.
 3. Kies ‘WiFi‘ of ‘Geen WiFi‘. Als je kiest voor WiFi, selecteer dan het WiFi-netwerk waarmee je wilt verbinding maken en voer het wachtwoord in als dat nodig is. Klik op ‘Verbinding maken‘ om verbinding te maken met het netwerk. Als je kiest voor ‘Geen WiFi‘, wordt er automatisch een mobiele verbinding gemaakt.

De Apple Watch-app openen op je nieuwe iPhone

De Apple Watch-app is beschikbaar op je nieuwe iPhone. Volg de onderstaande stappen om de app te openen en te koppelen met je Apple Watch.

 1. Ga naar het tabblad Apparaat in de Watch-app en tik op ‘Apple Watch toevoegen‘.
 2. Pak je Apple Watch en positioneer hem vlak naast je iPhone, zodat ze elkaar kunnen vinden via bluetooth.
 3. Wanneer de animatie verschijnt, tik op ‘Start met paren‘ op je iPhone.
 4. Zorg ervoor dat de code op je Apple Watch overeenkomt met die op je iPhone, en tik vervolgens op ‘Paren‘.

Video: How To Pair your Existing Apple Watch To Your New Iphone.

Elmo
Elmohttps://www.ptindustrieelmanagement.nl/
Hallo, ik ben Elmo van ptindustrieelmanagement.nl. Als technologie-enthousiasteling, social media expert en fervent reiziger ben ik altijd op zoek naar de nieuwste trends en innovaties. Mijn passie ligt in het verkennen van de sociale impact en culturele ontdekkingen die voortkomen uit deze ontwikkelingen. Volg mijn blog voor een verfrissend perspectief op de kruising van technologie, social media, reizen en de wereld van morgen.

Reviews

Gerelateerde berichten