Apple Watch met Android telefoon

Veel mensen geloven dat de Apple Watch alleen gebruikt kan worden met een iPhone. Maar is dat echt zo? In dit artikel zal ik je vertellen hoe je eenvoudig je Apple Watch kunt verbinden met een Android telefoon en waarom je dit misschien wilt doen.

Voor- en nadelen van de Apple Watch & Android combinatie

Er zijn een aantal goede redenen om een Apple Watch te gebruiken in combinatie met een Android telefoon. Een van de voordelen is dat je alle voordelen van de Apple Watch kunt benutten, zoals de gezondheids- en fitnessfuncties, terwijl je toch gebruik kunt blijven maken van je Android telefoon voor andere doeleinden. Ook is het mogelijk om bepaalde apps te installeren op je Apple Watch die niet beschikbaar zijn voor Android wearables.

Echter, er zijn ook een aantal nadelen verbonden aan het gebruik van een Apple Watch in combinatie met een Android telefoon. Eén daarvan is dat sommige functies van de Apple Watch, zoals de mogelijkheid om iMessage te gebruiken, alleen beschikbaar zijn wanneer je ook een iPhone hebt. Ook kan het vervelend zijn dat sommige apps die je op je Apple Watch wilt gebruiken mogelijk niet optimaal werken wanneer ze niet via een iPhone gebruikt worden.

Werkende functies Android én Apple Watch

De Apple Watch wordt geleverd met een speciale app die alleen werkt op een iPhone. Als je de watch aan wil sluiten op een Android toestel, dan moet je deze app verwijderen en een andere app downloaden die hierin fungeert: ‘Wear OS’ van Google Play Store. Op deze manier kun je alle functies van de watch benutten, zoals het bijhouden van je activiteit, het stellen van reminders en het ontvangen van meldingen.

Apple Watch instellen op Android telefoon

Je kan je Apple Watch gemakkelijk koppelen op een Android telefoon. Je hebt een Android telefoon met versie 4.3 of hoger en de meest recente versie van de Wear OS-app nodig.

  1. Open de Wear OS-app op je Android telefoon en tik vervolgens op ‘Apparaat toevoegen‘.
  2. Kies ‘Apple Watch‘ uit het menu en volg de aanwijzingen op het scherm om je apparaat te koppelen.
  3. Zodra je Apple Watch is gekoppeld, kun je apps downloaden en installeren via de Play Store op je Android telefoon.

Video: How To Use Apple Watch with Android (it’s expensive)

How To Use Apple Watch with Android (it's expensive)

Reviews

Gerelateerde berichten