HomeCloudKoppelenAudio afspelen op speakers en tv's met Chromecast

Audio afspelen op speakers en tv’s met Chromecast

Welkom bij ons nieuwste blogbericht! Vandaag gaat het allemaal over hoe je audio kunt afspelen op je speakers en tv’s met Chromecast, via je Google-speaker of -scherm. Het is een geweldige manier om de muziek te laten klinken door heel het huis en dat allemaal met slechts één spraakopdracht. Of je nu thuis bent of onderweg, onze gids zal je stap voor stap uitleggen hoe dit alles werkt. Dus leun achterover, ontspan en laat ons jouw audiobeleving naar een hoger niveau tillen!

Stap 1. Koppel speakers en tv’s via de Google Home-app

Wanneer je Chromecast gebruikt om audio af te spelen, kan het koppelen van speakers en tv’s via de Google Home-app soms ingewikkeld lijken. Maar maak je geen zorgen, het is eigenlijk heel eenvoudig!

De eerste stap is om de app te openen en naar ‘Apparaten‘ te gaan. Klik vervolgens op ‘Toevoegen‘ en selecteer of je een speaker of tv wilt koppelen.

Als je voor een speaker hebt gekozen, zoek dan naar de naam ervan in de lijst met beschikbare apparaten en klik erop om deze toe te voegen aan je netwerk. Als alternatief kun je ook handmatig zoeken door op ‘Andere luidsprekers instellen‘ te klikken en de instructies op het scherm te volgen.

Om een ​​tv aan Chromecast toe te voegen moet deze eerst verbonden zijn met wifi. Zodra dit gedaan is, ga dan terug naar het beginscherm van Google Home-app en selecteer dezelfde stappen als hierboven vermeld voor speakers.

Onthoud dat elk apparaat slechts één keer hoeft worden gekoppeld; daarna herkent Chromecast automatisch welke apparaten beschikbaar zijn wanneer jij commando’s geeft. En dat was stap 1! Nu ben klaar om geweldige audio-ervaringen overal in huis mee te maken!

Een apparaat koppelen met Chromecast

Wil je graag audio afspelen op meerdere speakers en tv’s met Chromecast? Dan is het koppelen van de apparaten via de Google Home-app een essentiële eerste stap. Gelukkig is dit proces vrij eenvoudig en snel te voltooien.

Om te beginnen open je de Google Home-app op je mobiele apparaat en tik je op het pluspictogram in de linkerbovenhoek om een nieuw apparaat toe te voegen. Vervolgens selecteer je “Apparaat instellen” en volg je de instructies op het scherm om jouw speaker of tv aan te sluiten.

Eenmaal verbonden kun jij gemakkelijk audio streamen naar deze apparaten door simpelweg “Oké Google, speel muziek af op [naam van speaker of tv]” uit te spreken tegen jouw Google-speaker of -scherm. Zo geniet jij moeiteloos van jouw favoriete nummers in elke kamer!

Maar wat als er meerdere mensen in huis zijn die verschillende muzieksmaken hebben? Geen probleem! Dankzij multiroom-audio kunnen verschillende personen tegelijkertijd audio afspelen op hun eigen gekoppelde apparaten zonder elkaar te storen. Zo heeft iedereen altijd zijn eigen soundtrack bij elk moment van de dag!

Het koppelen van speakers en tv’s via de Google Home-app en Chromecast biedt dus ontzettend veel mogelijkheden voor het creëren van een persoonlijke audiosfeer thuis. Benieuwd naar andere manieren om nog meer controle over jouw audiosysteem te krijgen? Lees dan verder voor handige tips!

Een apparaat ontkoppelen

Het kan voorkomen dat je een speaker of tv wilt ontkoppelen van je Google Home-app. Dit kan bijvoorbeeld zijn omdat het apparaat niet meer werkt, of omdat je simpelweg geen gebruik meer wilt maken van de koppeling. Gelukkig is het ontkoppelen erg eenvoudig!

Om een apparaat te ontkoppelen ga je naar de Google Home-app en selecteer je het betreffende apparaat in de lijst met gekoppelde apparaten. Vervolgens tik je op ‘Instellingen‘ en dan op ‘Apparaatkoppeling verbreken‘. Bevestig vervolgens dat je zeker weet dat dit is wat je wilt doen.

Een andere manier om een apparaat te ontkoppelen is door middel van spraakopdrachten aan jouw Google-speaker of -scherm. Zeg simpelweg “Hey Google, verbreek de koppeling met [naam van het apparaat]”. Het apparaat zal dan direct worden losgekoppeld.

Als laatste kun je er ook voor kiezen om alle apparaten tegelijkertijd te verwijderen uit de Google Home-app. Hiervoor ga ja naar ‘Home-instellingen‘, vervolgens naar ‘Assistent‘ en dan naar ‘Smart home‘. Hier kun jij alle gekoppelde apparaten selecteren die jij wilt verwijderen.

Door deze simpele stappen te volgen ben jij binnen no-time verlost van elke speaker of tv die niet langer gekoppeld hoeft te zijn aan jouw Google Home-app!

Stap 2. Bedien audio op speakers of tv’s via spraakopdrachten

Nu we onze speakers en tv’s hebben gekoppeld aan onze Google Home-app, kunnen we audio bedienen via spraakopdrachten. Dit is een handige functie voor wanneer je bijvoorbeeld je handen vol hebt of gewoon lui op de bank ligt.

Om muziek af te spelen op een specifiek apparaat, zeg je gewoon “Hey Google, speel [naam van het nummer/album/artiest] af op [naam van het apparaat].” Hetzelfde geldt als je naar een radiostation wilt luisteren. Zeg “Hey Google, speel [naam van het radiostation] af op [naam van het apparaat].”

Als je meerdere speakers hebt gekoppeld zoals bijvoorbeeld in verschillende kamers, kun je deze samenvoegen om dezelfde audio in alle ruimtes tegelijkertijd te laten horen. Om dit te doen zeg je simpelweg “Hey Google, voeg [apparaten] samen” en noem dan de namen van de apparaten die moeten worden samengevoegd.

Wil je liever niet altijd gebruikmaken van spraakopdrachten? Dan kun je ook eenvoudig audio bedienen via de Google Home-app. Open gewoon de app en tik vervolgens op het tabblad ‘Media‘. Hier heb jij toegang tot alle beschikbare castingservices en kun jij jouw favoriete content selecteren.

Met deze snelle en gemakkelijke manieren om jouw Chromecast-speakers of -tv’s te besturen hoef jij nooit meer uit jouw comfortabele positie te komen om iets nieuws aan te zetten!

Andere manieren om audio op speakers en tv’s te bedienen

Er zijn verschillende manieren om audio af te spelen op speakers en tv’s met Chromecast via je Google-speaker of -scherm. Naast de spraakopdrachten zijn er nog andere handige mogelijkheden om het volume aan te passen, nummers over te slaan of muziek stop te zetten. Zo kun je bijvoorbeeld gebruik maken van de Google Home-app op je smartphone of tablet. Of maak gebruik van een externe app zoals Spotify of YouTube Music en stream direct naar jouw favoriete apparaten.

Met deze tips kun jij nu optimaal genieten van al je favoriete muziek en podcasts op elke speaker en tv in huis. En dat allemaal met Chromecast!

Video: Can a Chromecast use Nest Audio as a Speaker?

Elmo
Elmohttps://www.ptindustrieelmanagement.nl/
Hallo, ik ben Elmo van ptindustrieelmanagement.nl. Als technologie-enthousiasteling, social media expert en fervent reiziger ben ik altijd op zoek naar de nieuwste trends en innovaties. Mijn passie ligt in het verkennen van de sociale impact en culturele ontdekkingen die voortkomen uit deze ontwikkelingen. Volg mijn blog voor een verfrissend perspectief op de kruising van technologie, social media, reizen en de wereld van morgen.

Reviews

Gerelateerde berichten