HomeCloudBack-up van gegevens maken

Back-up van gegevens maken

Als je je mobiele telefoon of tablet verliest, dan heb je misschien niet meer veel kans op terugkeer van je gegevens. Maar hoe pak je het dan aan om je persoonlijke documenten en foto’s te bewaren? In dit artikel vertalen we waarom je een back-up moet maken van je gegevens en hoe je het beste daaraan toe bent.

Waar worden de gegevens van je telefoon opgeslagen?

Je telefoon is een belangrijk document voor je en je wilt graag dat het veilig opgeslagen blijft. Welke gegevens worden opgeslagen? Je telefoon registreert onder andere je contactdata, foto’s en video’s. Hierdoor kan het vaak lastig zijn om die informatie te herontdekken als er iets mis gaat met je telefoon of apparaat.

Een back-up van content maken

Wanneer je gegevens opslaat op je Android-apparaat, kan er een probleem zijn met het beschermen van die gegevens. Als je gegevens niet meer nodig hebt, kun je ze ook wel terugzetten op je computer of tablet. Dat doe je door de content naar de app te sturen en dan aan de link toe te voegen in de zoekresultaten van Google. Hieronder vind je alle instructies over het maken van een back-up van content:

  1. Klik op Apps in Google Maps om naar je app te gaan en vervolgens op het menu linksboven op het scherm te klikken.
  2. Klik hiernaast Opnieuw starten en klik daarna op ‘Back-ups gemaakt‘. In dit venster worden alles software Updates verwacht; wees voorzichtig om aan boord te blijven!
  3. Je ziet nu een lijst met alle apps die beschikbaar zijn binnen Google Maps. Overweeg om alle apps op te slaan, zodat je een compleet back-up hebt gemaakt van alle gegeven.

Automatisch een back-up maken van je telefoon

Bij het maken van een back-up van je telefoon gaat het vaak om foto’s, video’s en bestanden die belangrijk zijn voor je persoonlijke leven. Dit kan bijvoorbeeld inhouden contactgegevens, berichten, locaties en plaatsen waar je geweest bent. Je kunt hierdoor veilig vertellen aan anderen over jouw privéleven.

Handmatig een back-up van gegevens en instellingen maken

Wanneer je besluit om je gegevens of instellingen op te slaan, dan kun je dat handmatig doen door het aanmaken van een back-up. Hierbij worden alle bestanden die belangrijk zijn voor je persoonlijke leven geschrapt en opgeslagen op een andere locatie. Je kan deze back-up ook direct terugzetten op je Android-apparaat.

  1. Kies de juiste functie in je computer of smartphone
  2. Voer in het menu van je apparaat de naam van het bestand waarin de back-up staat samengevoegd met “back-up“.
  3. Klik op “Start” om de back-up te starten
  4. Klik op “Ok” om de back-up af te sluiten

Als alles goed is afgelopen, zal er een bericht verschijnen dat er een back-up is gemaakt. Je kan nu deze terugvinden op jouw computer of smartphone, alsmede in jouw Android-apparaat.

Video: Tip: zo maak je snel een back-up van je Android-toestel

Elmo
Elmohttps://www.ptindustrieelmanagement.nl/
Hallo, ik ben Elmo van ptindustrieelmanagement.nl. Als technologie-enthousiasteling, social media expert en fervent reiziger ben ik altijd op zoek naar de nieuwste trends en innovaties. Mijn passie ligt in het verkennen van de sociale impact en culturele ontdekkingen die voortkomen uit deze ontwikkelingen. Volg mijn blog voor een verfrissend perspectief op de kruising van technologie, social media, reizen en de wereld van morgen.

Reviews

Gerelateerde berichten