HomeCloudBestanden zoeken in Google Drive

Bestanden zoeken in Google Drive

Er is niets erger dan tijd te verliezen door bestanden te zoeken die je nodig hebt. Gelukkig biedt Google Drive een geweldige manier om bestanden gemakkelijk te zoeken. In dit artikel zullen we je meer vertellen over hoe je de bestanden in Google Drive kunt zoeken, wat de verschillende opties zijn en waarom het zo nuttig kan zijn voor jouw workflow.

Voorgestelde bestanden openen

Als u een lijst van voorgestelde bestanden wilt openen, klikt u op het pictogram Bestanden openen in de zijbalk. Er wordt een lijst met alle recente en aanbevolen bestanden weergegeven.

Suggesties aan- of uitzetten

Als je een bestand in Google Drive wilt zoeken, kun je de naam of een andere beschrijving van het bestand intypen in de zoekbalk boven aan het scherm. Als je meer opties wilt voor het filteren van je zoekresultaten, klik je op Zoekinstellingen aanpassen onderaan het scherm. In dit venster kun je aangeven welke mappen moeten worden doorzocht en of er ook in de inhoud van documenten gezocht moet worden. Ook kun je hier suggesties aan- of uitzetten voor resultaten die vergelijkbaar zijn met wat je zoekt, maar waarvan de titel niet exact overeenkomt.

Bestanden zoeken

Bestanden zoeken in Google Drive kan heel eenvoudig zijn als u weet hoe. U kunt bestanden door middel van de online zoekbalk vinden, of door gebruik te maken van de avanceerde opties voor het filteren van bestanden. Dit kan handig zijn als u bijvoorbeeld wilt weten welke bestanden recent zijn aangepast of wanneer ze zijn aangemaakt.

Bestanden zoeken op basis van grootte

Als u wilt zoeken naar bestanden in Google Drive op basis van hun grootte, kunt u een aantal verschillende opties gebruiken. U kunt bijvoorbeeld de “Zoek” -functie gebruiken en dan het filter “Bestandsgrootte” selecteren. Dit geeft u de mogelijkheid om bestanden te vinden die groter of kleiner zijn dan een bepaalde grootte.

Video: How to Effectively Search for Files and Folders in Google Drive

How to Effectively Search for Files and Folders in Google Drive

Reviews

Gerelateerde berichten