HomeCloudBeste geluid uit CD-speler halen

Beste geluid uit CD-speler halen

CD-spelspelers zijn natuurlijk ook al decennia gewend om muziek op te slaan en af te spelen. Wat je ook doet: de stem van de muzikant is altijd doorspekt met microfonie, elektronica en geluidseffecten. Daarnaast zorgen cd-spelers er ervoor dat je het instrument liefhebt, omdat je zo in contact komt met de muzikant. Dit artikel gaat in op het beste hoe je het geluid uit je cd-speler kunt halen.

Alles draait om aansluitingen

Wat u nodig hebt om geluid uit uw CD-speler te halen:

  1. Kijk naar de specificaties van uw CD-speler. Sommige spelers bevatten een aansluiting voor digitale audioinput, andere moeten vooraf worden opgesteld met een soundcard of een USB audio-interface.
  2. Draai alles zorgvuldig om, zodat alle aansluitingen in beeld komen. Let op: sommige aansluitingen draai je om in de richting van het huis of van de dakgoot, terwijl andere precies in het midden staan.
  3. Ga na of er een optie is om geluid over HDMI of optical digital output te verkrijgen (ADC). Meestal kan dit ook door gebruik te maken van onderstaande software: Audacity (versie 2.0 of hoger) of Media Player Classic Home Cinema (versie 10). Bij sommige apparaten is het mogelijk via Blu-ray BD-Player Audio Decoding Engine 4 (nieuwe releases) en Amarra 3D surround sound decoder voor Windows 7/8/10 .

Hoe gemakkelijk is hij te bedienen?

Een CD-speler kan behoorlijk gemakkelijk worden bediend. Zo kunt u alle bandbreedtes afspeuren, speeltitels aanzetten of een muziekje afluisteren door gewoon op de pedaal te drukken. Gaat het om een MP3-speler dan zijn de mogelijkheden nog groter. Hierdoor hebt u toegang tot alle muziekbestanden en kunt u ze ook in volle luistering afspelen. Heeft u liever dat er voortdurend muziek geluisterd wordt? Dan adviseren we u om een Bluetooth-headset aan te schaffen, zo kan alles in één keer afgespeeld worden via smartphone, tablet of laptop.

Schakel het display uit

Het is niet moeilijk om het beste geluid uit uw CD-speler te halen. Een aantal tips zijn hieronder beschreven:

  1. Kies de juiste hifi-naald voor de speler: De juiste hifi-naald is van belang voor het uitzetten van het beste geluid uit je speler. Je kunt hiervoor verschillende hifi-naalden gebruiken, zoals een luidspreker met een digitale output (DAC) of een optische outputspeaker. Het type hifi-naald bepaalt dus welke sound signature je bereikt.
  2. Verwijder obstakels in de luchtvering: Je kunt ervoor zorgen dat het geluid wat sterker wordt door obstakels in de luchtvering te verwijderen. Je doet dit door naar je muur te kijken en obstakels in de luchtvering op te zoeken, zoals ramen of gordijnen die binnendringen in je soundstage.

Video: How to Connect a CD player to a home stereo or surround sound receiver

How to Connect a CD player to a home stereo or surround sound receiver

Reviews

Gerelateerde berichten