HomeAutomatiseringBetekenis: XML

Betekenis: XML

XML is een standaardformulier voor het verwerken van informatie op webpagina’s en in applicaties. Hierdoor kunnen pagina’s sneller worden gevonden doorzoekbaar en onderhoudbaar. Er zijn verschillende XML-tools beschikbaar om dit te doen.

Wat is XML?

XML (Extensible Markup Language) is een veelgebruikte standaard voor het metadata beheren van informatie. Hierdoor kan je data zoals artikelen, foto’s en video’s interactief beheren en delen. Eenvoudig in te richten op verschillende platforms en beschikbaar in diverse formaten, zoals HTML, PDF of TXT.

Wat is een XML bestand

XML (eXtensible Markup Language) is een openbaar beschikbaar standaard voor het uitwisselen van informatie tussen organisaties. XML is het elektronisch bestandformaat voor bedrijfsgegevens, waarbij alle elementen met elkaar door één taxatie of registratie worden geïntegreerd. Dit biedt de mogelijkheid om bedrijfsprocessen en systemen efficiënter te organiseren en te kunnen onderhouden. Door het implementeren van XML-strategieën kan er ook ruimte worden gemaakt voor uitbreiding, zoals behandeling van pagina’s met veel data of automatisering van administratieve taken.

Door de vele mogelijkheden die XML biedt, wordt het verwerkingsformaat bijna overal in webwerken gebruikt. Zo is XML eenvoudig toegankelijk voor iedereen en kan er op elke vertalingseffectiviteit aangesloten worden.

Hoe ziet een XML bestand eruit?

Een XML bestand bestaat uit onder andere elementen, indeling en Bestandsoort. Elementen zijn klein tekstbestandjes dat informatie bevatten over iets of iemand. Verder heb je in elke XML document ook nog Bestandsoortelementen, die de categorieën van audio, video en foto’s aangeven. De structuur van een XML bestand kan hierdoor erg complex zijn, maar door de juiste software kan ieder element in één keer geopend worden.

Waar wordt XML voor gebruikt?

XML wordt vaak gebruikt om bestanden te beschrijven die in een andere taal zijn uitgevoerd, zoals het Engels. Het is een open standaard voor documentatie en bestaat uit onder meer elementen, naamloze bestanden (namespaces), handleidingen om XML-bestanden te bewerken en interpretatoren.

Video: What is XML | XML Beginner Tutorial | Learn XML with Demo in 10 min

Elmo
Elmohttps://www.ptindustrieelmanagement.nl/
Hallo, ik ben Elmo van ptindustrieelmanagement.nl. Als technologie-enthousiasteling, social media expert en fervent reiziger ben ik altijd op zoek naar de nieuwste trends en innovaties. Mijn passie ligt in het verkennen van de sociale impact en culturele ontdekkingen die voortkomen uit deze ontwikkelingen. Volg mijn blog voor een verfrissend perspectief op de kruising van technologie, social media, reizen en de wereld van morgen.

Reviews

Gerelateerde berichten