HomeCloudResettenBIOS resetten en NVRAM wissen

BIOS resetten en NVRAM wissen

Dell computers zijn veelzijdig, maar soms kun je ermee tegen problemen aanlopen. Daarom hebben Dell-fabrikanten verschillende manieren ingebouwd waarmee je de BIOS of CMOS kunt resetten en het NVRAM kunt wissen als dit nodig is. In dit artikel leggen we uit hoe je dat doet!

Het BIOS resetten vanuit de BIOS-interface

Als je problemen ondervindt met je Dell-computer, kan het resetten van de BIOS of CMOS een oplossing zijn. Dit kan je doen door fysiek in te grijpen in het moederbord, maar soms kan het ook via de BIOS-interface.

Om te beginnen moet je weten wat de verschillen zijn tussen de BIOS en CMOS. De BIOS is een stukje firmware op het moederbord dat zorgt voor de basale instellingen van je computer. CMOS is een soort geheugenchip die de instellingen van de BIOS bewaart, zodat ze niet verloren gaan wanneer het apparaat uitgeschakeld wordt. Als er iets mis is met de BIOS of CMOS, kan dit leiden tot problemen met het opstarten van je computer of andere issues.

Het BIOS, CMOS of NVRAM wissen door de CMOS-batterij te verwijderen en terug te plaatsen

De CMOS-batterij is een klein, rond batterij in uw computer die de tijd en de datum bijhoudt. Soms, als u problemen ondervindt met uw computer of als u het BIOS wilt updaten, moet u de CMOS-batterij verwijderen en opnieuw plaatsen. Dit zal ervoor zorgen dat alle informatie in het BIOS of CMOS gereset wordt naar de fabrieksinstellingen.

Het BIOS, CMOS of NVRAM wissen op desktopcomputers zonder een RTCRST-jumper of een onderhoudbare knoopcelbatterij

  1. Schakel de computer uit en verwijder de voedingskabel. Open het chassis van de computer.
  2. Locateer de geheugenmodules op het moederbord. Dit zijn kleine, rechthoekige stukjes geheugen die in sleuven passen die DIMM (Dual In-line Memory Module) of SIMM (Single In-line Memory Module) worden genoemd.
  3. Verwijder de geheugenmodules door ze los te duwen van hun sleuven. Als er één module is, is dit waarschijnlijk een SIMM; als er twee zijn, zijn dit waarschijnlijk DIMMs.
  4. Plaats de geheugenmodules weer in hun sleuven en sluit het chassis van de computer weer. Sluit de voedingskabel aan en start de computer opnieuw op om ervoor te zorgen dat alles goed werkt.

Video: Dell Optiplex 745: How to Reset BIOS CMOS

Elmo
Elmohttps://www.ptindustrieelmanagement.nl/
Hallo, ik ben Elmo van ptindustrieelmanagement.nl. Als technologie-enthousiasteling, social media expert en fervent reiziger ben ik altijd op zoek naar de nieuwste trends en innovaties. Mijn passie ligt in het verkennen van de sociale impact en culturele ontdekkingen die voortkomen uit deze ontwikkelingen. Volg mijn blog voor een verfrissend perspectief op de kruising van technologie, social media, reizen en de wereld van morgen.

Reviews

Gerelateerde berichten