HomeAutomatiseringSamsungHoe de Bixby-toets op je Samsung-apparaat opnieuw toewijzen

Hoe de Bixby-toets op je Samsung-apparaat opnieuw toewijzen

Ben je het zat om per ongeluk op die Bixby-toets te drukken en dan een hele andere stemassistent te horen? Of wil je gewoon graag de functionaliteit van deze knop aanpassen naar jouw eigen voorkeur? Dan ben je hier aan het juiste adres! In deze blogpost leggen we uit hoe je de Bixby-toets op jouw Samsung-apparaat opnieuw kunt toewijzen. Of je nu een Galaxy S20, S21 of een ander Samsung-model hebt, met onze handige tips kun jij binnen no-time de controle terugkrijgen over deze mysterieuze knop. Dus lees snel verder en ontdek hoe jij kunt bepalen wat er gebeurt wanneer je op die Bixby-knop drukt!

De Bixby-toets opnieuw toewijzen

De toets opnieuw toewijzen kan een geweldige manier zijn om je Samsung-apparaat nog beter aan te passen aan jouw behoeften. Of je nu wilt dat de knop Google Assistant opent, een specifieke app start of zelfs een aangepaste snelkoppeling activeert, de mogelijkheden zijn eindeloos!

Maar hoe doe je dit precies? Gelukkig heeft Samsung gedacht aan deze behoefte en biedt het verschillende opties om de functie van de Bixby-knop aan te passen.

Een handige optie is het gebruik van Snelle opdrachten. Met Snelle opdrachten kun je meerdere acties automatiseren met één druk op de knop. Je kunt bijvoorbeeld instellen dat wanneer je twee keer snel op de Bixby-knop drukt, je favoriete muziek-app wordt geopend en tegelijkertijd het volume naar maximaal wordt gezet. Het is als een stille assistent die al jouw wensen uitvoert!

Voor bezitters van Galaxy S20- en S21-telefoons is er nog meer goed nieuws. Deze modellen hebben namelijk standaard de mogelijkheid om de Bixby-toets opnieuw toe te wijzen naar Google Assistant! Dit betekent dat met slechts een paar tikken in de instellingen, jouw vertrouwde Google-assistent paraat staat wanneer jij daar behoefte aan hebt.

Snelle opdracht optie

Een handige functie die beschikbaar is op Samsung-apparaten is de Snelle opdracht optie. Met deze functie kun je snelkoppelingen maken naar veelgebruikte taken of apps, en deze toewijzen aan de Bixby-toets. Hierdoor kun je met één druk op de knop direct toegang krijgen tot jouw favoriete apps of acties.

De Snelle opdracht optie biedt eindeloze mogelijkheden om jouw telefoonervaring te personaliseren. Of het nu gaat om het openen van een specifieke app, het sturen van een bericht naar een contactpersoon of zelfs het starten van een bepaalde routine, je kunt alles instellen zoals jij dat wilt.

Om gebruik te maken van de Snelle opdracht optie ga je simpelweg naar de instellingen van jouw Samsung-apparaat en zoek je naar ‘Snelle opdrachten‘. Hier kun je kiezen uit verschillende vooraf ingestelde acties of er zelf nieuwe aanmaken. Je kunt ze vervolgens toewijzen aan de Bixby-toets door naar ‘Toewijzing‘ te gaan en daar jouw gewenste snelle opdracht te selecteren.

Met deze handige functie hoef je niet langer door meerdere menu’s te navigeren om bijvoorbeeld een fotoapplicatie te openen of een tekstbericht te versturen. Door simpelweg één keer op de toets te drukken heb jij direct toegang tot wat jij nodig hebt.

De Bixby-toets opnieuw toewijzen op Galaxy S20- en S21-telefoons

Om te beginnen, ga naar instellingen en zoek naar ‘Geavanceerde opties‘. Hier vind je de mogelijkheid om de functie van de Bixby-toets aan te passen. Klik erop en ontdek een wereld vol nieuwe mogelijkheden!

Je kunt ervoor kiezen om snelkoppelingen in te stellen voor bepaalde apps of handelingen. Stel je voor dat je met één druk op de knop direct naar je favoriete sociale media-app gaat, of misschien wil je wel dat Google Maps automatisch wordt geopend als je onderweg bent. Met deze snelle opdracht-optie kun jij precies bepalen wat er gebeurt wanneer jij die Bixby-toets indrukt.

Dus waar wacht je nog op? Ga vandaag nog aan de slag en pas jouw telefoon aan zoals jij wilt. Geef die saaie oude Bixby-knop een nieuw doel en maak hem functioneel voor jouw behoeften.

De Bixby-toets opnieuw toewijzen om Google Assistant te openen

Het opnieuw toewijzen van de Bixby-toets op je Samsung-apparaat is een handige manier om deze knop aan te passen aan jouw persoonlijke voorkeuren. Als je liever Google Assistant wilt gebruiken in plaats van Bixby, kun je eenvoudig deze functie wijzigen. Volg gewoon de stappen die we eerder hebben besproken en kies Google Assistant als de actie die wordt uitgevoerd wanneer je op de Bixby-toets drukt.

Met deze aanpassing kun je snel en gemakkelijk toegang krijgen tot Google Assistant met slechts één druk op de knop. Of het nu gaat om het stellen van vragen, het verkrijgen van informatie of het bedienen van slimme apparaten in huis, Google Assistant staat altijd klaar om je te helpen.

Dus waar wacht je nog op? Pas vandaag nog de functionaliteit van jouw Bixby-knop aan en haal het meeste uit jouw Samsung-apparaat!

Video: How To Remap/Change Your Bixby Button (Easy, Free, No Root)

Elmo
Elmohttps://www.ptindustrieelmanagement.nl/
Hallo, ik ben Elmo van ptindustrieelmanagement.nl. Als technologie-enthousiasteling, social media expert en fervent reiziger ben ik altijd op zoek naar de nieuwste trends en innovaties. Mijn passie ligt in het verkennen van de sociale impact en culturele ontdekkingen die voortkomen uit deze ontwikkelingen. Volg mijn blog voor een verfrissend perspectief op de kruising van technologie, social media, reizen en de wereld van morgen.

Reviews

Gerelateerde berichten