nieuws

Nieuwe Normcommissie Robotics

Business

Een nieuwe commissie bij NEN gaat meewerken aan deze internationale ontwikkeling van normen voor robots.

Nieuwe Normcommissie Robotics
(foto: ABB)

De traditionele industriële robot bevindt zich achter hekken en andere beveiligingssystemen volgens alle normen die daarop van toepassing zijn. De nieuwe generatie robots bevindt zich echter ook tussen de mensen en werkt zelfs met mensen. Onder meer voor de veiligheid en uniformiteit moeten ze wel aan bepaalde eisen voldoen die worden vastgelegd in normen. Deze worden al ontwikkeld op internationaal niveau. Een nieuwe commissie bij NEN gaat meewerken aan deze internationale ontwikkeling van normen voor robots. Daarbij gaat het om zowel de hardware als de software. Deze standaardisatie zal naast het zorgen voor veiligheid de ontwikkelingen versnellen en de acceptatie van robots en robotapparatuur door de markt stimuleren.

Reageer op dit artikel