nieuws

Finalisten landelijke Young Start-up Award bekend

Business

De twaalf finalisten van de Young Startup Award zijn bekend. De Young Startup Award, een speciale editie van de Young Technology Award, is de award voor innovatieve bedrijven uit Nederland en wordt tijdens een feestelijke finale op maandag 23 januari 2017 uitgereikt in Enschede.

Finalisten landelijke Young Start-up Award bekend

Voor deze landelijke competitie is uit elke regio één finalist geselecteerd die tijdens het congres Nederland Valoriseert! zijn of haar businessplan zal pitchen aan een zaal vol politici, investeerders, corporates en partners. De winnaar ontvangt 5.000 euro. De genomineerden zijn:

●        Amsterdam – LUMICKS ontwikkelt apparaten waarmee biologen en biomedische wetenschappers biomoleculen kunnen bekijken en manipuleren, waardoor kennis van DNA en eiwitten toeneemt en beter inzicht verkregen kan worden in hoe ziekten zich ontwikkelen en voorkomen kunnen worden.

●        Arnhem/Nijmegen – Slim Opgewekt richt zich op het verduurzamen van basisscholen en helpt met het gehele verduurzamingstraject: van eerlijk advies en passende financiering, het plaatsen van duurzame techniek, bewustwording onder leerlingen tot en met het beheer en onderhoud van de installaties.

●        Delft – Delft Hyperloop is een veilige en betrouwbare buis die het mogelijk maakt om grote afstanden in een korte tijd af te leggen. De capsules reizen door een buis waarin bijna geen luchtweerstand is met als gevolg dat het mogelijk is om sneller, efficiënter en goedkoper te reizen dan met de huidige transportmiddelen.

●        Den Bosch – ZTRDG.nl is een marktplein met knettervers voedsel en bijzonder (lekkere) producten dat werkt met kleinschalige merken en bedrijven en is opgezet omdat iedereen elke dag recht heeft op goed eten.

●        Eindhoven – BitSensor is een cloud gebaseerde software die oplossingen biedt voor het beschermen van webapplicaties tegen beveiligingsrisico’s met behulp van real-time blokkering en visueel inzicht.

●        Groningen – TrusttheSource is een applicatie waarmee de betrouwbaarheid van berichten op social media geverifieerd kan worden. Het programma vindt de originele bron en geeft weer hoe betrouwbaar die bron is.

●        Maastricht – Emosys ontwikkelt een apparaat waarmee de stemming kan worden verbeterd en zo personen met symptomen van stemmingsstoornissen geholpen kunnen worden.

●        Rotterdam – Pearltect ontwikkelt een innovatieve armband om jezelf te kunnen verdedigen tegen seksueel geweld. Geïnspireerd door de natuur wordt geur ingezet om jezelf op een geweldloze manier te verdedigen.

●        Tilburg/Breda – Rural Spark ontwikkelt een simpele kit die gebruikt wordt door mensen in India om zelf duurzame energie op te wekken en die uit te wisselen met dorpsgenoten om iedereen te voorzien van betrouwbare energie.

●        Twente – Clear Flight Solutions ontwikkelt robotvogels, de zogenoemde robirds, die ingezet worden om effectief vogels te verjagen in de luchtvaart, afvalsector, havengebieden, landbouw en de olie- en gasindustrie.

●        Utrecht – TMI, too much information, combineert informele vlogs met een strak design, waardoor vloggers thema’s uit de leefwereld van jongeren in beeld brengen.

●        Wageningen – Plant-e maakt producten waarmee elektriciteit opgewekt kan worden met planten. Deze super innovatieve manier van stroomwinning is milieubewust, trendy en kan overal worden ingezet.

De jury bestaat uit Herman Kienhuis (directeur KPN Ventures), Leo Essink (mede-eigenaar en CEO Topicus Holding), Eelco Osse (eigenaar OEM-Group), Eric de Vries (CEO 4Silence) en Geert Braaksma (voorzitter Twente Board). De juryleden beoordelen de finalisten op basis van commerciële en/of technologische vernieuwing, de oplossing, de schaalbaarheid naar de markt, de kwaliteit van het team en het bewezen succes.

Reageer op dit artikel