nieuws

Kabinet stelt zich kandidaat voor gigafabriek Tesla

Business

Tesla heeft het voornemens om volgend jaar een Gigafactory te bouwen in Europa voor de productie van elektrische auto’s en batterijen. Het bedrijf zoekt hiervoor nog een geschikte locatie. Het Nederlandse kabinet gaat zich sterk maken om Tesla over te halen deze fabriek in Nederland te vestigen. Dat schreef minister Henk Kamp van Economische Zaken in een brief aan de Tweede Kamer. Hij wil verder weinig loslaten over zijn contacten met de autofabrikant.

Kabinet stelt zich kandidaat voor gigafabriek Tesla
(foto: Tesla)

In de brief, waarin Kamp vragen van de PvdA beantwoordt, schrijft de minister dat ‘de komst van een dergelijke fabriek een waardevolle bijdrage kan leveren aan de verdere uitbouw van onze positie op het gebied van elektrisch vervoer en de versterking van onze duurzame maakindustrie. Het kan een versterking betekenen van de automotive-sector in Noord-Brabant en andere regio’s in Nederland.’Het kabinet zal zich volgens Kamp ‘zeker inspannen om de productiefabriek naar Nederland te halen.’
Kamp houdt zich verder op de vlakte over de mogelijke komst van Tesla, wellicht om eventuele onderhandelingen niet te verstoren. Ook hoeveel banen de nieuwe fabriek zou opleveren zegt de minister nog niet te kunnen inschatten.

Reageer op dit artikel