nieuws

NOM neemt belang in nieuwe lampenfabriek Emmen

Business

Sustainder heeft een intentieverklaring getekend met de Investerings- en Ontwikkelingsmaatschappij voor Noord-Nederland (NOM). De NOM neemt een minderheidsbelang in het nieuwe bedrijf uit Emmen dat slimme en duurzame openbare verlichting in binnen- en buitenland gaat leveren. De transactie zal naar verwachting begin 2017 formeel worden afgerond.

NOM neemt belang in nieuwe lampenfabriek Emmen
(foto: Sustainder)

Sustainder is opgericht in september 2016 en komt voort uit de combinatie van de voormalige Philips armaturenfabriek in Emmen en het bedrijf Dazzletek in Breda, dat gespecialiseerd is in intelligente besturingssystemen voor openbare verlichting. Met de kapitaalinjectie kan Sustainder sneller invulling geven aan de groei en kan er worden ingezet op de uitbreiding naar de Duitse markt met een eigen salesteam en een speciaal ontworpen armatuur. Vanaf 1 januari 2017 start Sustainder met de productie van slimme verlichting in de fabriek in Emmen. Sustainder is daarmee het enige Nederlandse bedrijf dat de armaturen volledig zelf ontwikkelt en produceert op eigen bodem.

Niek de Jong, CEO Sustainder: “De samenwerking met de NOM geeft een bredere basis aan onze ambitieuze toekomstplannen. Met de oprichting en groei van Sustainder, komen er nieuwe kansen voor de werkgelegenheid in de noordelijke regio. Een belangrijke stap in onze voorbereiding naar de start in januari 2017. De cirkel is rond als onze slimme armaturen straks ook in de regio terug te zien zijn.”

Reageer op dit artikel