nieuws

Lamb Weston/Meijer neemt Oerlemans Foods over

Business

Lamb Weston/Meijer is in de afrondende fase om de aardappeldivisie van Oerlemans Foods, inclusief de fabriek in Broekhuizenvorst, over te nemen. Hiermee speelt de fritesproducent in op de toenemende vraag naar diepgevroren aardappelproducten en de groeiambities van haar klanten.

Lamb Weston/Meijer neemt Oerlemans Foods over
(foto: Peter Venema)

Door deze aankoop neemt de productiecapaciteit van Lamb Weston/Meijer toe met 85.000 ton. Door de aankoop van de aardappeldivisie van Oerlemans Foods heeft Lamb Weston/Meijer in totaal vier productielocaties in Nederland en versterkt ze haar positie in de internationale markt van diepgevroren aardappelproducten.

Vriesverse groente- en fruitproducten

De verkoop van de aardappelactiviteiten past in de strategie van Oerlemans Foods om zich geheel te richten op de markt van vriesverse groente- en fruitproducten. Oerlemans wil haar positie in deze groeimarkt vergroten door de goede positie in de thuismarkten in Noordwest Europa en Polen en in het vriesvers biologisch segment verder te versterken alsmede haar groeiambities in en buiten Europa te versnellen. Oerlemans is er van overtuigd in Lamb Weston/Meijer een krachtige partij te hebben gevonden om de aardappelactiviteiten van Oerlemans over te nemen.
Bas Alblas, CEO Lamb Weston/Meijer: “Met het diverse klantenbestand van de aardappeldivisie van Oerlemans Foods en de positie van de fabriek in Broekhuizenvorst, is dit voor ons een strategische aanwinst om niet alleen onze, maar ook de groeiambities van onze klanten verder vorm te geven.”

Reageer op dit artikel