nieuws

Smart Manufacturing Award 2018 voor slimme mkb-maakbedrijven

Business

Verborgen pareltjes van de maakindustrie. Zo worden mkb-metaalbedrijven vaak omschreven. Relatief kleine bedrijven die een enorme toegevoegde waarde leveren aan de totale maakindustrie. Ze zijn super innovatief en vertalen alle Smart Industry ontwikkelingen naar het maken van slimme producten op een slimme manier. Om die bedrijven voor het voetlicht te zetten organiseert Koninklijke Metaalunie de Metaalunie Smart Manufacturing Award 2018.

Smart Manufacturing Award 2018 voor slimme mkb-maakbedrijven

Deze Award is een publieke erkenning voor hét mkb-metaalbedrijf dat zich onderscheidt door slagvaardig te reageren op alle nieuwe ontwikkelingen die op de mkb-maakindustrie afkomen.
Het thema van deze Award is smart manufacturing. Dat draait om robotisering, automatisering, internet of things, maar ook om samenwerken, kennis vergaren en delen en innoveren. Kernwoorden daarbij zijn snel en betrouwbaar leveren, maatwerk, flexibiliteit en innovatiekracht. Dat kan op verschillende manieren: in te spelen op een veranderende marktpositie, opschuiven in de keten, gebruikmaken van nieuwe technologieën en van de juiste materialen en door het toepassen van nieuwe businessmodellen zoals rond circulariteit. Mkb-metaalbedrijven die zich in meer of mindere mate herkennen in deze omschrijving kunnen zich nu inschrijven.

Tien bedrijven

Uit elk van de tien Metaaluniedistricten wordt een winnaar gekozen. Deze tien districtswinnaars presenteren zich tijdens een feestelijk event. Uit die 10 bedrijven worden vervolgens drie bedrijven genomineerd, waaruit een deskundige jury de landelijke winnaar van de Metaalunie Smart Manufacturing Award kiest.
Meer informatie en aanmelden: www.metaalunieaward.nl

Reageer op dit artikel