nieuws

Europese fusie Thyssenkrupp en Tata Steel

Business

Thyssenkrupp en Tata Steel hebben een memorandum van overeenstemming ondertekend om hun Europese staalactiviteiten te combineren in een 50/50 joint venture. De joint venture gaat ThyssenKrupp Tata Steel heten en het hoofdkantoor komt in Amsterdam.

Europese fusie Thyssenkrupp en Tata Steel

In de eerste jaren zullen de partijen zich concentreren op integratie en het vinden van synergieën. Dit wordt onder meer verwacht door integratie van verkoop, administratie en research & development. Vanaf 2020 zal de productie worden herbekeken. De mogelijkheid tot optimalisatie hangt ook af van tal van externe factoren, zoals het resultaat van de Brexit-onderhandelingen en de implicaties die hieruit voortvloeien. Andere externe parameters omvatten de ontwikkeling van de regelgeving op gebieden zoals emissiehandel en internationaal handelsbeleid.
De integratie kan jaarlijks 400 tot 600 miljoen euro opleveren terwijl het een verlies van 4.000 banen kan betekenen. Welke impact de samenwerking op Tata Steel in IJmuiden zal hebben, werd niet in het persbericht bekendgemaakt.

Reageer op dit artikel