nieuws

Smart Robotics en Vanderlande ontwikkelen samen roboticasystemen voor logistieke automatisering

Business

Vanderlande en Smart Robotics starten samen een research & development-programma om roboticasystemen te ontwikkelen voor logistieke automatisering. Vanderlande investeert in Smart Robotics en wordt minderheidsaandeelhouder in het bedrijf. Smart Robotics en Vanderlande blijven hun bestaande activiteiten zelfstandig voortzetten.

Smart Robotics en Vanderlande ontwikkelen samen roboticasystemen voor logistieke automatisering

Vanderlande neemt het stokje over van de BOM voor opschaling op de logistieke markt. ‘Vanderlande beschikt over de perfecte productmarkt-combinatie voor onze ambities op de logistieke markt’, zegt Mark Menting, Managing Director bij Smart Robotics. ‘We hebben met BOM veel successen geboekt de afgelopen jaren en we zien een mooie toekomst tegemoet met Vanderlande.’

Groeiversneller

In een paar jaar tijd is Smart Robotics flink gegroeid. Menting. ‘We zijn twee jaar geleden begonnen met vier medewerkers en zijn intussen gegroeid naar vijfentwintig mensen. De samenwerking met Vanderlande is voor ons een belangrijke volgende stap. Op eigen kracht was ons dit nooit in deze korte tijd gelukt.’

Meer dan investeren

‘We zijn trots dat we hebben mogen bijdragen aan het succes van Smart Robotics’, zegt Miriam Dragstra, Directeur BOM Capital bij de BOM. ‘Dat het bedrijf nu verder gaat met Vanderlande wil niet zeggen dat onze samenwerking hiermee beëindigt. Smart Robotics is een belangrijke speler binnen het robotica-ecosysteem in Brabant en we blijven samenwerken om bewustwording op het gebied van robotica te vergroten en het ecosysteem verder uit te bouwen. We wensen Smart Robotics veel succes op de logistieke markt.’

Reageer op dit artikel