nieuws

Maakindustrie krijgt data value center

Business

Processen in de maakindustrie worden steeds meer aangestuurd door digitale data. Veel ondernemers willen graag een plek om data veilig met elkaar te delen en willen gebruik kunnen maken van de nieuwste kennis op dit gebied. Brainport Industries, Brainport Development, Provincie Noord-Brabant, TNO, SURF en het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat hebben afgesproken in deze behoefte te willen voorzien met een Data Value Center.

Maakindustrie krijgt data value center

De initiatiefnemers laten de mogelijkheid tot oprichting van een kenniscentrum onderzoeken. Ondernemers uit het groot-, midden- en kleinbedrijf moeten in het centrum kunnen leren en experimenteren met het veilig delen en bewerken van data. Zij kunnen daar straks ook ervaringen en kennis uitwisselen met andere bedrijven. De betrokken partijen willen het bedrijfsleven daarmee nieuwe mogelijkheden bieden om meer te doen met data. De rijksoverheid stimuleert de industrie gebruik te maken van de mogelijkheden die internet en nieuwe technologie bieden. Het Data Value Center past in die ambitie. Staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat Mona Keijzer tijdens het Smart Industry Jaarevent in Bussum: “Digitalisering is erg belangrijk voor de groei van de Nederlandse industrie. Ik steun daarom de overkoepelende Smart Industry Implementatieagenda. Met deze agenda investeren we in kennis en vaardigheden, helpen we bedrijven en kennisinstellingen om veilig en effectief hun data te delen en stimuleren we, met behulp van Fieldlabs, regionale samenwerking. Het kabinet stelt dit jaar hiervoor 3,5 miljoen euro extra beschikbaar.”

Bron en meer info: Brainport Eindhoven

Reageer op dit artikel