nieuws

Vlaanderen heeft vier nieuwe Fabrieken van de Toekomst

Business

Borit, Reynaers Aluminium, Dekeyzer-Ossaer en Lantmännen Unibake zijn de nieuwe Fabrieken van de Toekomst van Vlaanderen. Tijdens de vierde editie van de Factories of the Future Awards ontvingen deze bedrijven de titel van Factory of the Future. “Die productiebedrijven hebben stuk voor stuk bewezen dat ze internationale top zijn”, zegt Peter Demuynck, algemeen directeur van de technologiefederatie Agoria Vlaanderen, dat de prijzen uitreikt in samenwerking met Sirris, Fevia Vlaanderen, Fedustria Vlaanderen, Centexbel en Flanders’ FOOD.

Vlaanderen heeft vier nieuwe Fabrieken van de Toekomst

Fabrieken van de Toekomst moeten volgens Agoria investeren in digitalisering, in slimme processen en producten en in een productie van wereldniveau, maar ook doordacht omgaan met energie en materialen en aandacht hebben voor betrokkenheid, creativiteit en autonomie van medewerkers. De labels werden dinsdagavond uitgereikt tijdens de vierde editie van de Factories of the Future Awards in Antwerpen. Agoria stelt dat Nederland sinds dit jaar het concept heeft overgenomen en ook andere Europese landen aan een soortgelijk initiatief werken.

Meer informatie bij Agoria

Reageer op dit artikel