nieuws

RapidPro 2018: Grotere objecten in kortere tijd 3D-printen

Business

De 8e editie van RapidPro staat in het teken van “volwassenwording”; van zowel de beurs als de industrie. De focus ligt op alle fases van prototyping, (low volume) productie en productontwikkeling.

RapidPro 2018: Grotere objecten in kortere tijd 3D-printen
(foto: Ultimaker)

Ruim 100 merken worden vertegenwoordigd door de 82 exposanten van RapidPro. Hierbij komen diverse additive manufacturing technieken aan bod. Denk aan hierbij aan 3D-printen maar ook aan technieken als CNC frezen, gieten en vacuümvormen. Daarbij worden oplossingen als virtual prototyping, metrologie, kwaliteitswaarborging en software niet vergeten.

Grotere objecten in kortere tijd en meer materialen

De lezingen richten zich op actuele thema’s rond 3D-printing: het vervaardigen van steeds grotere objecten in kortere tijd en het gebruiken een steeds grotere variatie aan materialen in bestaande en nieuwe additive en rapid manufacturing toepassingen. Zo spreekt Gaspare Bugli over de Massivit, die objecten van ruim twee meter doorsnee kan printen in uren in plaats van dagen.

Andere onderwerpen die op het programma staan: industriële toepassingen van metaal in additive en rapid manufacturing, specifieke nabehandeling van metaal na SLM productie, de positieve impact van 3D-printen op het milieu,…

Groeiende markt

De additive en rapid manufacturing industrie is gegroeid door innovaties  en het constant zoeken naar nieuwe toepassingsmogelijkheden. Omdat RapidPro hier het belang van inziet is voorzien in een demo-area, waar bedrijven hun innovaties tentoon kunnen spreiden. Ook de hall of fame is met dat doel weer aanwezig, groter dan ooit, met nieuwe en inspirerende concepten en toepassingen van technologieën die bezoekers van RapidPro gewend zijn.

RapidPro vindt plaats op 7 & 8 maart in Veldhoven. Meer info: www.rapidpro.nl

Meer artikelen over 3D-printen

3D-printing: Van zolderkamer naar wereldmarktleiderschap

3D-metaalprintfabriek Additive Industries breidt uit in Eindhoven

Additive Industries uit Eindhoven gaat 3D-metaalprinten voor F1-team Sauber

Industriële serieproductie 3D-printing

Omzet 3D-printen in Nederland stijgt in 2017 met 20 procent

Boost voor praktijkgericht onderzoek naar 3D-printing en adaptive robots

 

Reageer op dit artikel