nieuws

Siemens en Atos maken 100 miljoen extra vrij voor innovatie en investeringen

Business

Siemens en Atos breiden hun strategische samenwerking uit met het doel hun gemeenschappelijke activiteiten tot 2020 te versnellen en met een ambitieus plan om samen de markt te betreden.

Siemens en Atos maken 100 miljoen extra vrij voor innovatie en investeringen
(foto: Siemens)

De uitbreiding van de samenwerking krijgt invulling door een versterking van het gezamenlijke innovatie- en investeringsprogramma waarvoor beide partijen 100 miljoen euro extra hebben vrijgemaakt. Hiermee komt het totale bedrag uit op 330 miljoen euro: een ruime verdrievoudiging van het oorspronkelijke budget. Deze uitbreiding van de activiteiten legt ook een stevig fundament onder de strategische samenwerking als onderdeel van IoT MindSphere-Codex.

Ontwikkeling van digitale strategie

Het gemeenschappelijke innovatie- en investeringsprogramma heeft tot doel de digitale strategie van Siemens en Atos te versterken. Het programma is gericht op de ontwikkeling van gemeenschappelijke capaciteit op het gebied van data-analyse, kunstmatige intelligentie, geavanceerde IoT- en connectiviteitsdiensten, cyber security en digitale technologieën om de digitale transformatie van klanten met een volledig aanbod van IoT-diensten aan te bieden.

Gemeenschappelijke visie op cybersecurity en kunstmatige intelligentie

Sinds het begin van het partnership in 2011 hebben Siemens en Atos hun orderportfolio uitgebreid met een bedrag van ruim 2,5 miljard dollar. Deze prestatie heeft alle verwachtingen overtroffen. “De strategische alliantie blijft resulteren in sterke bedrijfsresultaten, waarbij de partners inzetten op de ontwikkeling van innovatieve digitale technologieën”, zegt Roland Busch, CTO en lid van de Managing Board van Siemens AG en lid van de Raad van Bestuur van Atos SE. “We blijven de kracht van beide bedrijven combineren en breiden ons investeringsprogramma uit om inhoud te geven aan onze gemeenschappelijke visie op thema’s als cyber security en kunstmatige intelligentie. Het is daarnaast cruciaal voor ons dat Atos een belangrijke partner is in ons ecosysteem voor MindSphere, wat onze gemeenschappelijke ambities onderstreept.”

Atos en Siemens sloten in de zomer van 2011 een wereldwijd strategisch partnership. Als onderdeel hiervan droeg Siemens haar IT-oplossingen en -diensten over aan Atos in ruil voor een aandelenpakket ter waarde van 12,5 miljoen euro. Als resultaat van de overeenkomst ontstond een nieuwe leidende Europese IT-speler in de markt voor systeemintegratie, applicatiemanagement en cloud computing, met IT-oplossingen voor industriële software, mobiliteit, bouwtechnologieën, smart power grids en andere IT-services.

Reageer op dit artikel