nieuws

Auping, Eosta en Omrin zijn de finalisten van de Koning Willem I Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap

Business

De drie duurzame ondernemingen die kans maken op de Koning Willem I Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap zijn Koninklijke Auping B.V. uit Deventer, Eosta B.V. uit Waddinxveen en Omrin uit Leeuwarden.

Auping, Eosta en Omrin zijn de finalisten van de Koning Willem I Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap
(foto: Auping)

De uitreiking van de Koning Willem I Prijs en de Koning Willem I Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap vindt plaats op 28 mei in Nijmegen.

De drie finalisten van de Koning Willem I Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap op een rij:

Europese leider in overzees fruit en Nederlandse kasgroente

Eosta B.V. is Europa’s leidende importeur en distributeur van biologische en eerlijke versproducten van over de hele wereld en initiator van verschillende duurzaamheidsinitiatieven. Zo vertelt een ‘trace & tell’-systeem precies waar het product vandaan komt en wie de duurzame teler is. Met een specialisatie in overzees fruit en Nederlandse kasgroente, fungeert het Waddinxveense bedrijf als innovatieve ketenregisseur voor meer dan duizend telers op zes continenten.

130 jaar goede nachtrust dankzij Koninklijke Auping

Koninklijke Auping B.V. is een familiebedrijf uit Deventer dat de wereld al 130 jaar van een goede nachtrust voorziet. De onderneming ontwikkelt recyclebare matrassen op bestelling en houdt de productie daarvan bewust in Nederland. Daarnaast heeft Koninklijke Auping B.V. de ambitie om volledig circulair te worden.

Grondstoffen terugwinnen uit afval

Omrin is inzamelaar en verwerker van afval met als doel hieruit zoveel mogelijk grondstoffen terug te winnen en duurzame energie van te produceren. Middels een nascheidingsinstallatie, wordt het afval tevens aan de achterkant gescheiden en in verschillende stromen hergebruikt. Dit doen zij voor gemeenten in Friesland en Groningen, de regio Noord-Veluwe, Vlaardingen en Schiedam en voor vele bedrijven.

Meer informatie: www.kw1prijs.nl.

Reageer op dit artikel