nieuws

Opnieuw kapitaalinjectie voor Hardt Hyperloop

Business

InnoEnergy, de Europese community voor kennis en innovatie binnen duurzame energie, investeert een bedrag van 5 miljoen euro in Hardt Hyperloop. Hardt, de Nederlandse startup die werkt aan de realisatie van de hyperloop in Europa, wil het geld investeren in het consortium dat is opgezet om de hyperloop in Europa te realiseren. Ook Deutsche Bahn, vertegenwoordigd door DB Engineering & Consulting, Continental en Engie Laborelec hebben hun toetreding tot dit samenwerkingsverband bekendgemaakt. Dit consortium werkt onder andere aan de verdere standaardisatie en regulatie van de technologie achter de hyperloop.

Opnieuw kapitaalinjectie voor Hardt Hyperloop
(foto: Hardt Hyperloop)

Een wereld waarin afstand geen rol speelt. Dat is de missie van Hardt. Om dat mogelijk te maken, werkt het bedrijf aan de ontwikkeling van slim, gemakkelijk en duurzaam vervoer met de hyperloop en wordt daarbij gesteund door de Tweede Kamer, Tata Steel, Royal IHC, de Nederlandse Spoorwegen, Deutsche Bahn, Continental, de Koninklijke BAM Groep, Engie en InnoEnergy.

Verduurzaming transportsector

De verduurzaming van de transportsector is een belangrijk onderdeel op de agenda van de Europese Unie en met de recente discussies rondom de explosieve stijging van het aantal vluchtbewegingen wordt de hyperloop steeds vaker genoemd als duurzaam alternatief. Lucienne Krosse van InnoEnergy: “De hyperloop maakt gebruik van schone energie en is perfect voor forenzen tussen de grote Europese steden. Met de explosieve groei van het vliegverkeer en de CO2 die daarbij vrijkomt, is het van groots belang dat de ontwikkeling van de hyperloop extra wordt gestimuleerd.”

Meer investeerders

In februari en juni dit jaar werden ook al investeringen bekendgemaakt. Het vertrouwen in de Hyperloop groeit. CEO Houter van Hardt is erg blij met de nieuwe investeerder. Hij hoopt ook dat de investering een sterk signaal is naar andere investeerders om zich aan te sluiten bij deze investeringsronde.

Meer berichten over dit onderwerp:

Haalbaarheidsonderzoek: hyperloop biedt kansen voor Nederland

Delft Hyperloop verder als start-up

 

Reageer op dit artikel