nieuws

ABB vestigt zich op TU Delft Campus door groeiende markt elektrisch rijden

Business

Technologiebedrijf ABB vestigt zich in Delft op de TU Delft Campus. Het Zweeds-Zwitserse elektronicaconcern bouwt een hightech, duurzaam pand aan de Heertjeslaan waarin het hoofdkantoor en onderzoeksafdeling van de Product Group EV Charging Infrastructure worden gevestigd.

ABB vestigt zich op TU Delft Campus door groeiende markt elektrisch rijden
ABB laat een nieuw complex bouwen voor de R&D van laadsystemen voor elektrische voertuigen. Het gebouw wordt uitgerust met de laatste technologische snufjes van ABB en de testruimtes zijn groot genoeg om een stadsbus naar binnen te kunnen rijden.

De afdeling die zich bezighoudt met de ontwikkeling en verkoop van laadsystemen voor elektrische voertuigen is nu nog gevestigd in Rijswijk, maar dat gebouw wordt te klein vanwege de groeiende markt voor elektrisch rijden. Er is gekozen voor nieuwbouw, omdat het pand aan een aantal specifieke eisen moet voldoen. Zo moet bijvoorbeeld een complete stadsbus naar binnen kunnen rijden voor tests met het laadsysteem.

Onderzoek en ontwikkeling laadsystemen elektrische voertuigen

Het nieuwe gebouw zal rond de 90 werknemers van ABB huisvesten. Het pand wordt voornamelijk gebruikt voor onderzoek en ontwikkeling van laadsystemen voor elektrische voertuigen. In het gebouw komen onder meer simulatoren en klimaatruimtes waarin de laadpalen onder alle weersomstandigheden kunnen worden getest. Inmiddels is gestart met de bouw van het complex. De opening is voorzien in juni 2019.

Reageer op dit artikel