nieuws

Siemens en Aruba willen samen kloof tussen IT en OT verkleinen

Business

Siemens en Aruba, onderdeel van Hewlett Packard Enterprise, kondigen een strategische samenwerking aan. De bedrijven willen geïntegreerde netwerken bieden die ervoor zorgen dat geïntegreerde OT-IT-systemen eenvoudig en snel zijn te installeren, veiliger draaien en efficiënter worden ondersteund.

Siemens en Aruba willen samen kloof tussen IT en OT verkleinen

Digitalisering, Industry 4.0 en Industrial IoT leiden tot nieuwe uitdagingen op het gebied van data, omdat deze data steeds vaker de grens tussen IT en OT moeten oversteken. Normaal gesproken zijn deterministische, industriële OT-netwerken niet rechtstreeks verbonden met zakelijke IT-netwerken. Dit leidt tot gaten in het inzicht in data en apparaten, en verminderde applicatieperformance, beschikbaarheid en security. Het dichten van die gaten vraagt om diepgaande expertise in beide werelden en kennis van de respectievelijke operationele en security-eisen. In de IT-wereld hebben cybersecurity en betrouwbare data de hoogste prioriteit, terwijl in de OT-wereld beschikbaarheid en het behalen van de productiedoelstellingen het belangrijkst zijn. Door geïntegreerde netwerken te bieden met geteste interoperabiliteit en voorzien van gevalideerde referentieontwerpen, zorgen de twee bedrijven ervoor dat geïntegreerde OT-IT-systemen eenvoudig en snel zijn te installeren, veiliger draaien en efficiënter worden ondersteund.

Kloof verkleinen tussen IT en OT

Klaus Helmrich, lid van het directieteam van Siemens AG: “De samenwerking tussen Siemens en Aruba is een belangrijke stap in het aanvullen van ons industriële-netwerkaanbod, een van de pilaren van de Digital Enterprise. En dat doen we met het complementaire IT-aanbod van Aruba. Klanten profiteren dankzij deze samenwerking van future-proof, geïntegreerde communicatienetwerken die beschikbaarheid en security garanderen.”
Keerti Melkote, President en medeoprichter van Aruba, een onderneming van Hewlett Packard Enterprise, zegt: “Al bijna drie jaar lang werken Siemens en Aruba samen aan de OT/IT-kloof door technologie-integratie, ondersteund door gevalideerde referentieontwerpen. De resulterende oplossingen zijn ideaal voor een verscheidenheid van industriële applicaties en worden ondersteund door supportteams van zowel Siemens als Aruba.”

Heineken implementeert OT/IT-oplossing

Heineken, een van de grootste bierbrouwerijen ter wereld, vertrouwt voor zijn Heineken Nederland Supply-brouwerijen in ’s-Hertogenbosch op een geïntegreerde OT/IT-oplossing van Aruba en Siemens. “Om het bedrijf efficiënt te laten draaien en cybersecuritydreigingen te weren, hebben we uniform inzicht en security nodig binnen onze OT- en IT-netwerken”, zegt Henk van de Schein, Manager Engineering. “Door met Siemens en Aruba te werken, behalen we dat doel met een oplossing die eenvoudig te implementeren was en ons sindsdien nog nooit heeft teleurgesteld.”

Reageer op dit artikel