nieuws

2 miljoen subsidie om MKB-uitdagingen het hoofd te bieden

Business

Veertien ondernemers uit het technisch midden- en kleinbedrijf ontvangen ieder een bedrag tot 200.000 euro om belangrijke mkb-uitdagingen het hoofd te bieden: het vinden en behouden van goed opgeleid personeel en het bijbenen van technologische ontwikkelingen.

2 miljoen subsidie om MKB-uitdagingen het hoofd te bieden

De toekenning van 2 miljoen euro subsidie volgt een half jaar na de lancering van het MKB-Actieplan en werd bekendgemaakt bij de uitreiking van het MKB!dee.  Het MKB!dee komt voort uit het MKB-Actieplan dat het MKB moet helpen met haar grootste uitdagingen. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), die de regeling uitvoert voor het ministerie van EZK, ontving 129 aanvragen voor een totaalbedrag van ruim 12 miljoen euro.

Van samenwerking tussen bedrijven en scholen tot augmented reality

De inzendingen voor MKB!dee komen van diverse technische ondernemers, van installatie- tot metaalbedrijf. Deze ondernemers richten zich op verschillende belemmeringen: bijvoorbeeld op samenwerking tussen bedrijven en scholen of op de leercultuur binnen één bedrijf. Daarnaast zijn er MKB!deeën over gamification en augmented reality om bijvoorbeeld virtuele leermeesters te ontwikkelen en is er een MKB!dee met een 2×20 minuten-methode, die rekening houdt met medewerkers die het simpelweg druk hebben.

Inspiratiebron voor andere bedrijven

Staatssecretaris Mona Keijzer over de subsidie: “Voor het technisch midden- en kleinbedrijf is het momenteel een uitdaging om alle technologische ontwikkelingen en het tekort aan technisch geschoold personeel op te vangen. Toch wil ik juist van ondernemers zelf weten hoe zij zelf hun problemen willen oplossen. Zij weten hoe dat het beste en het meest praktisch kan en moet. Daarom hebben we het MKB!dee in het leven geroepen. Ik ben blij dat veel ondernemers hier gehoor aan hebben gegeven. Mijn doel is dat deze veertien projecten een inspiratie zijn voor andere bedrijven die tegen dezelfde problemen aanlopen. Bovendien starten we in het voorjaar met een nieuwe ronde.”

 

In het voorjaar van 2019 opent een nieuwe tender van MKB!dee, met een hoger budget.

Reageer op dit artikel