nieuws

Remeha en Techneco bundelen krachten

Business

Remeha, producent van verwarmingstoestellen heeft per 1 januari 2019 alle aandelen overgenomen van Techneco, een Nederlandse specialist in warmtepompen. Techneco blijft als zelfstandige dochteronderneming van Remeha actief in de markt.

Remeha en Techneco bundelen krachten
Foto: Peter Venema

“De komende jaren zullen we het gebruik van fossiele brandstoffen steeds verder terugdringen”, zegt Arthur van Schayk, Algemeen Directeur van Remeha B.V.. “Voor die verduurzamingsroute ontwikkelen wij passende oplossingen en daarvoor hebben we een uitgebreid productportfolio nodig. Met de producten en de kennis van Techneco voegen we een innovatief en zeer compleet pakket toe aan de duurzaamheids-concepten van Remeha.”

Meer slagkracht

Voor Techneco betekent de overname door Remeha vooral meer slagkracht om de ontwikkeling van haar marktpositie en producten te versnellen. “Techneco is de afgelopen jaren bijzonder snel gegroeid. Een sterk merk als Remeha biedt de beste mogelijkheden om verder te bouwen aan onze visie van een Nederland met enkel duurzame energiesystemen”, aldus Pieter van Alphen, oprichter en Algemeen Directeur van Techneco.

Duurzame oplossingen haalbaar en betaalbaar maken

Remeha stelt verder in het persbericht dat het “duurzame binnen-klimaatoplossingen haalbaar en betaalbaar wil maken om zo belangrijke stappen te kunnen zetten naar een CO2 neutrale samenleving. Daarom wil Remeha verder groeien in warmtepompen.” In een recent verschenen artikel in de Volkskrant verklaarde algemeen directeur Arthur van Schayk nog  dat de prijs van warmtepompen niet structureel gaat dalen door schaalvergroting. Lees daarover meer op vakbladwarmtepompen.nl.

Bron: Gawalo

Reageer op dit artikel