nieuws

Fastned opent snellaadstation bij Van der Valk in Duitsland

Business

Fastned opende begin februari een snellaadstation bij Van der Valk Hotel Gladbeck, direct aan de A2. Het gaat om het eerste Fastned-station bij een Van der Valk hotel.

Fastned opent snellaadstation bij Van der Valk in Duitsland

Het snellaadstation bij Van der Valk in Gladbeck heeft een 50 kW en een 175 kW snellader. Hiermee kan volgens Fastned tot 50 keer sneller dan thuis geladen worden.

Europees netwerk

Fastned bouwt aan een Europees netwerk van snellaadstations. Het bedrijf wil een Europees netwerk van 1000 snellaadstations bouwen, waarvan enkele honderden in Duitsland.

87 snellaadstations

Momenteel heeft Fastned een netwerk van 87 snellaadstations, waarvan negen stations in Duitsland. Ook zijn er meerdere Fastned-stations in aanbouw, onder andere bij enkele andere Van der Valk hotels.

‘Meer vraag naar snelladen’

Michiel Langezaal, CEO van Fastned: “We merken dat er steeds meer vraag is naar snelladen onderweg”, zegt Michiel Langezaal, CEO van Fastned. “Er komen steeds meer betaalbare elektrische auto’s met een grotere batterij en meer reikwijdte. Hierdoor wordt het mogelijk om langere afstanden af te leggen.”

Reageer op dit artikel