nieuws

Meer dan honderd voorbeelden van machine learning

Business

De industrie verandert snel en radicaal. Thema’s zoals artificial intelligence en machine learning winnen binnen de connected industrie aan belang. Niet voor niets is het hoofdthema van de Hannover Messe, gehouden van één – vijf april dit jaar industriële intelligentie.

Meer dan honderd voorbeelden van machine learning
(Foto: Hannover Messe)

“Kunstmatige intelligentie kan de industrie radicaal veranderen”, zegt Jochen Köckler, bestuursvoorzitter van de Deutsche Messe. “In de toekomst zullen AI-technologieën worden gebruikt om aangesloten productie-installaties te besturen en systemen continu te verbeteren, terwijl tegelijkertijd de kwaliteitsnormen worden verhoogd, omdat productieprocessen steeds flexibeler en kostenefficiënter worden.”
Industriële bedrijven maken steeds vaker gebruik van innovatieve digitale technologieën zoals data-analyse om relevante inzichten te krijgen in optimalisatiemogelijkheden, om bestaande producten te verbeteren of door volledig nieuwe bedrijfsmodellen op de markt te brengen.

Meer dan 100 voorbeelden van machine learning

Machine learning en artificial intelligence spelen hier een sleutelrol door gegevens uit verschillende bronnen te koppelen, fouten te voorspellen en problemen op te lossen. Köckler: “Meer dan 100 concrete voorbeelden voor machine learning zullen worden getoond op Hannover Messe – iets wat je nergens anders ter wereld kunt vinden.” Er zullen robots worden getoond die zelfstandig taken in de fabriek oplossen en hun kennis doorgeven aan andere machines. Of AI-systemen, die gedetailleerde instructies geven voor reparatiewerkzaamheden en de technicus begeleiden tijdens de uitvoering. Het systeem wordt steeds beter in dialoog met mensen omdat het blijft leren met elke nieuwe vraag en feedback.

Industriële intelligentie betekent echter meer dan slimme technologie

“Als we het hebben over de voordelen van kunstmatige intelligentie, betekent dat niet dat we het zonder menselijke intelligentie kunnen stellen – integendeel,” zegt Köckler. “Verantwoordelijkheid, creativiteit en leiderschap – met deze kwaliteiten zullen mensen in de toekomst de belangrijkste rol in de branche blijven spelen.”
Meer info: www.hannovermesse.de

 

Reageer op dit artikel