nieuws

5G Fieldlab maakt het laagdrempelig ontwikkelen van 5G-toepassingen mogelijk

Business

5G is een betrouwbaarder en sneller netwerk voor de communicatie in de digitale economie. De Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) gaat samen met de TU Delft, regio Holland-Rijnland, gemeenten Delft en Katwijk, TNO en de provincie Zuid-Holland investeren in het onderzoeken van de toepassingen van 5G in fieldlabs.

5G Fieldlab maakt het laagdrempelig ontwikkelen van 5G-toepassingen mogelijk

De uitrol van 5G zal in 2020 van start gaan als de eerste frequenties geveild zijn. Om de infrastructuur en toepassingen van 5G te onderzoeken investeert de MRDH een bedrag van 200.000 euro in het 5G Fieldlab Zuid-Holland in Delft en een bedrag van 200.000 euro in het Living Lab Scheveningen in Den Haag.

5G Fieldlab

Het 5G Fieldlab is een open platform gericht op het ontwikkelen en gebruiken van 5G. In het lab kunnen onderzoekers, grote en kleine bedrijven, startups en studenten laagdrempelig nieuwe 5G-toepassingen ontwikkelen. Het 5G fieldlab komt bij The Green Village op de TU Delft Campus waar ook wordt geëxperimenteerd met slimme verlichting.
Het fieldlab biedt kansen voor andere initiatieven in de regio. Is een toepassing succesvol getest, dan is het op grotere schaal inzetten in het Living Lab Scheveningen mogelijk. Gemeente Katwijk en de regio Holland-Rijnland werken ook samen met het 5G Fieldlab. Het testen van 5G-toepassingen voor drones gebeurt bij Unmanned Valley Valkenburg.

 

Lees ook: Stappen richting connected en autonoom rijden gemaakt met start 5G-Field Lab

 

Reageer op dit artikel