nieuws

Nederland en België werken samen aan slimmere productie

Business

De maakindustrie is een sterke motor van de economie in Nederland en Vlaanderen. Om de concurrentiepositie te verstevigen bundelen Flanders Make, het onderzoekscentrum voor de maakindustrie, en SMITZH, het Zuid-Hollandse smart manufacturing programma hun krachten. Samen bouwen ze een kennis- en innovatienetwerk op. Ze ondertekenden een intentieverklaring op de Hannover Messe, de grootste vakbeurs ter wereld voor industriële technologie.

Nederland en België werken samen aan slimmere productie

SMITZH (Smart Manufacturing: Industriële Toepassingen in Zuid-Holland) en Flanders Make hebben ieder een uitgebreid netwerk met bedrijven die voor vergelijkbare technologische uitdagingen staan. Die brengen ze samen, om “best practices” over slimme producten en productie uit te wisselen en om samen onderzoeks- en innovatieprojecten op te zetten. Die projecten zullen nauw aansluiten bij de acht fieldlabs rond robotica en big data.

Digitaal productiesysteem

Flanders Make lanceerde recent ook het Smart Factory Benelux initiatief, waarin bedrijven actief in België, Nederland en Luxemburg samen een digitaal productiesysteem bouwen. Dit dient om nieuwe toptechnologieën te demonstreren en met elkaar te laten samenwerken in reële werkomstandigheden. Door hun technologie te integreren kunnen maakbedrijven ook leren om een eigen flexibel productiesysteem te maken dat zich eenvoudig aanpast aan nieuwe productvarianten. De samenwerking met SMITZH is meteen ook een ideale gelegenheid om meer Nederlandse bedrijven te enthousiasmeren voor het Smart Factory Benelux initiatief.

 

 

 

Reageer op dit artikel