nieuws

Twee miljoen subsidie voor TechValley

Business

Op 9 april heeft het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO), met cofinanciering van provincie Noord-Holland en het Rijk, ruim twee miljoen euro beschikbaar gesteld voor TechValley, een netwerk van elf mkb-maakbedrijven in Noord-Holland.

Twee miljoen subsidie voor TechValley

De bedrijven hebben Ontwikkelingsbedrijf NHN gevraagd hen te ondersteunen bij het bevorderen van innovatie binnen deze sector, om zo hun stevige concurrentiepositie ook in de toekomst te kunnen behouden. Met het project TechValley is nu succesvol de beschikking voor subsidie binnengehaald om innovatieprojecten uit te voeren en de technische maakbedrijven in Holland boven Amsterdam zichtbaarder te maken.

Innovatieprojecten

Binnen TechValley staan elf concrete, baanbrekende innovatieprojecten van deelnemende bedrijven centraal. De innovaties hebben allen betrekking op data, robotica & vision, predictive maintenance en slimme verdienmodellen. In innovatieteams wordt door bedrijven, lectoren, docenten en studenten samengewerkt en geëxperimenteerd met nieuwe technologieën en toepassingen. De nieuwe inzichten worden vervolgens verwerkt in de lesstof van Hogeschool Inholland.

Samenwerkingsverband

TechValley is een samenwerkingsverband dat is ontstaan op initiatief van ruim 35 Noord-Hollandse machinebouwers (het TechnoSpitsen netwerk), Koninklijke Metaalunie en FME. Partners in TechValley zijn Hogeschool Inholland Alkmaar en het Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord. De dagelijkse projectleiding is in handen van José Laan en Sandra Verweij van Parbleu. Het doel van TechValley is een innovatieve en toekomstbestendige Noord-Hollandse machinebouwindustrie te realiseren.

Bron: NHN

Reageer op dit artikel