nieuws

Alers Machinebouw en Onderhoud neemt Heemhorst International en WEMO-techniek over

Business

Alers Machinebouw en Onderhoud uit Wekerom heeft per 1 mei de Nieuwleusense bedrijven Heemhorst International en WEMO-techniek over. De drie bedrijven blijven zelfstandig opereren.

Alers Machinebouw en Onderhoud neemt Heemhorst International en WEMO-techniek over
Foto: Alers machinebouw en onderhoud

De huidige eigenaar van Heemhorst en WEMO-techniek legt vanwege zijn leeftijd zijn functie neer. Alers onderhoudt en levert al meer dan twintig jaar onderdelen van machineparken van kunststof-, veevoeder- en papierfabrieken in Nederland, België en Duitsland.

Samenwerking

De overname van Heemhorst en WEMO-techniek biedt nieuwe kansen volgens directeur Maarten Alers van Alers Machinebouw en Onderhoud: “Al vele jaren leveren wij onze klanten machines en zorgen daarnaast voor het onderhoud. Wat wij niet in huis hebben, is een gedegen engineersafdeling. Wij zien bij Heemhorst en WEMO-techniek juist een omgekeerde situatie: een sterke focus op engineering en de productie van installaties. Dit is een prachtige win-win: met Heemhorst en WEMO-techniek vullen we met kwalitatieve engineering en een professionele werkplaats Alers aan. Andersom vult Alers Heemhorst en WEMO-techniek aan met zijn goede service en het onderhoud aan installaties.”

Sterke marktpositie

WEMO-techniek is al meer dan 20 jaar gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van monsternamesystemen gericht op kwaliteitsbewaking en -controle. Heemhorst is gefocust op de ontwikkeling en productie van machines voor de droge stof- en stortgoedverwerking. Ook Heemhorst en WEMO-techniek zien de overname als een kans om hun marktpositie te verstevigen. De overname en daarmee de uitbreiding van activiteiten levert de bedrijven en hun klanten veel voordelen op: alles rondom machinebouw en onderhoud is op één adres te vinden.

Reageer op dit artikel