nieuws

Productie machine-industrie groeide in juni het sterkst

Business

Van de acht grootste bedrijfsklassen binnen de industrie groeide de productie van de machine-industrie met bijna 3 procent het sterkst. De meeste bedrijfsklassen in de industrie hadden echter te maken met een krimp van de productie. De gemiddelde dagproductie van de Nederlandse industrie was in juni 2,2 procent lager dan in juni 2018, maakt het CBS bekend.

Productie machine-industrie groeide in juni het sterkst

Van de acht grootste bedrijfsklassen binnen de industrie groeide de productie van de machine-industrie met bijna drie procent het sterkst. Ook de productie van de voedingsmiddelenindustrie groeide. De meeste bedrijfsklassen in de industrie hadden echter te maken met een krimp van de productie. (zie afbeelding onderaan bericht)

Producentenvertrouwen positiever

Het producentenvertrouwen industrie is in juli 2019 toegenomen. De ondernemers waren vooral minder negatief over de verwachte bedrijvigheid en positiever over hun voorraden.
Duitsland is een belangrijke afzetmarkt voor de Nederlandse industrie. Het vertrouwen van de Duitse industriële producenten (Ifo-index) daalde in juli sterk. De daling was de grootste sinds begin 2009. De gemiddelde dagproductie van de Duitse industrie kromp in juni ruim 6 procent in vergelijking met een jaar eerder.
Bron: CBS

Reageer op dit artikel