nieuws

1.200 nieuwe medewerkers bij VDL Nedcar

Carriere & mensen

VDL Nedcar zal naast de MINI 3-deurs en de MINI Cabrio een derde model voor BMW Group produceren. Vooralsnog wordt de MINI Countryman alleen bij VDL Nedcar geproduceerd. In de toekomst zal er ook een Plug-in Hybrid Electric Vehicle (PHEV) versie van dit model in Born worden gebouwd.

1.200 nieuwe medewerkers bij VDL Nedcar
(foto: VDL Nedcar)

Na de productiestart van de MINI 3-deurs midden 2014 en de MINI Cabrio eind 2015 wordt vanaf begin november ook de MINI Countryman gebouwd in opdracht van BMW Group. Dit jaar rollen er dus al MINI Countrymans van de band in Born. In de toekomst zal er ook een PHEV versie verkrijgbaar zijn, die eveneens bij VDL Nedcar zal worden geproduceerd. Dit is voor VDL Nedcar de eerste keer dat ze een hybride auto gaan produceren.
VDL Nedcar is trots op de toewijzing van dit derde MINI model. Het is in de geschiedenis van het bedrijf het 22e model dat geïntroduceerd wordt. De komst van de MINI Countryman brengt extra werkgelegenheid voor zo’n 1.200 nieuwe medewerkers met zich mee. VDL Nedcar zal hierdoor dit jaar al omschakelen naar een tweeploegendienst. VDL heeft alle vertrouwen in de verdere samenwerking met BMW Group.

Reageer op dit artikel