nieuws

Groen licht voor innovatieve campus

Carriere & mensen

De aanleg van Brainport Industries Campus in Eindhoven, krijgt groen licht. De Raad van State heeft positief geoordeeld over het bestemmingsplan (Cluster 1). Dit oordeel is een belangrijke mijlpaal in de realisatie van deze innovatieve campus. De ontwikkeling is van groot strategisch belang voor de maakindustrie en zeer belangrijk voor de werkgelegenheid, zo laat de gemeente Eindhoven in een reactie weten.

Groen licht voor innovatieve campus
(foto: sdkvastgoed)

Brainport Industries Campus (BIC) is de toekomstige campus voor de internationale hightech maakindustrie. Het Rijk, de provincie, de regio en de gemeente Eindhoven vinden de ontwikkeling van de Brainport Industries Campus noodzakelijk om het internationale economische succes van de Brainport Regio Eindhoven te behouden en voor de toekomst te versterken. Daarnaast is dit van belang voor de internationale concurrentiepositie van Nederland. Om dit te realiseren is het noodzakelijk dat de partijen die deel uitmaken van de hightech toeleverende maakindustrie zich fysiek op één locatie vestigen. Het bedrijfsleven is initiatiefnemer van de campus.
De Brainport Industries Campus zal vlakbij Eindhoven Airport, de A2/N2 en het Beatrixkanaal komen te liggen. De totale oppervlakte is 200 hectare, waarvan een derde deel wordt bebouwd met vijf grote bedrijfsgebouwen. Elk gebouw beschikt over gedeelde faciliteiten en kan telkens worden aangepast aan de veranderende eisen van gebruikers.

Reageer op dit artikel