nieuws

Banenverlies door sluiting glasfabriek O-I Manufacturing in Schiedam

Carriere & mensen

De vestiging van glasfabriek O-I Manufacturing in Schiedam sluit zijn deuren. Hierdoor zullen de 230 werknemers hun baan verliezen.

Banenverlies door sluiting glasfabriek O-I Manufacturing in Schiedam
(foto: OI manufacturing)

O-I Manufacturing, met hoofdvestiging in Amerika maakt recyclebare glazen verpakkingen voor een groot aantal vooraanstaande merken. Het bedrijf heeft wereldwijd meer dan 27.000 werknemers. In Nederland heeft O-I vestigingen in Leerdam, Maastricht en Schiedam. Volgens de vakbond CNV Vakmensen kwam de aankondiging van de sluiting als een volslagen verrassing. Het Amerikaanse concern zou tot de conclusie zijn gekomen dat door overcapaciteit in de markt, de relatief hoge productiekosten en verouderde ovens de fabriek niet langer rendabel zou zijn.

Reageer op dit artikel