nieuws

Tata Steel breidt bedrijfsschool uit

Carriere & mensen

Tata Steel heeft besloten om het aantal klassen op zijn bedrijfsschool (Academy) uit te breiden. Er komen extra klassen voor de opleidingen werktuigbouw en procestechniek. Bij procestechniek was vorig jaar al een extra klas toegevoegd. Ten opzichte van een jaar geleden zijn er nu drie extra klassen.

Tata Steel breidt bedrijfsschool uit
(foto: Tata Steel)

In totaal zijn er dit jaar acht klassen aan de Academy van Tata Steel in IJmuiden, met elk gemiddeld 20 leerlingen. Fabienne Hendricks, manager van de Academy: ‘We breiden niet alleen het aantal klassen uit, maar investeren ook continu. Zo vergroten we de aandacht voor procesautomatisering en robotisering in alle opleidingen die we aanbieden. Beide onderwerpen zijn van cruciaal belang in een hightech bedrijf als Tata Steel en lopen dan ook als een rode draad door alle opleidingen die we aanbieden. Als bedrijfsschool willen we op alle belangrijke gebieden toonaangevend zijn.’

Open Dag bedrijfsschool
Van de medewerkers in de fabrieken en installaties is de helft ooit begonnen op de bedrijfsschool. Het slagingspercentage aan de Academy bedraagt 88% (tegen een landelijk gemiddelde op het MBO van 65%). In 2016 werd de bedrijfsschool van Tata Steel door MBO-studenten uitgeroepen tot de best gewaardeerde technische MBO-opleiding van Nederland.
De twee- en vierjarige opleidingen van Tata Steel bestaan uit een combinatie van werken en leren. Tata Steel neemt de kosten van de opleiding volledig voor zijn rekening en de leerlingen ontvangen vanaf de eerste dag een salaris. Leerlingen krijgen ook een baangarantie. Het opdoen van veel concrete praktijkervaring, de persoonlijke begeleiding van docenten en mentoren en de doorgroeimogelijkheden spreken veel jongeren aan.
Op 24 januari vindt er van 15.00 tot 20.30 uur weer een Open Dag plaats bij de Academy. Veelal zijn de opleidingen al kort na de Open Dag vol. In maart, mei en augustus 2017 starten nieuwe klassen aan de bedrijfsschool.

Reageer op dit artikel