nieuws

Cao-akkoord bij bandenfabriek Vredestein

Carriere & mensen

Acties bij bandenfabriek Vredestein in Enschede lijken van de baan. De bonden bereikten een principeakkoord over een nieuwe cao voor een jaar voor de 1.200 productiemedewerkers, meldt werkgever Apollo Vredestein.

Cao-akkoord bij bandenfabriek Vredestein
(foto: Apollo Vredestein)

CNV en FNV dreigden vorige week met acties. Ze vonden het eindbod van een loonsverhoging van 1,8 procent ,,ver onder de maat”. Apollo Vredestein heeft zijn bod nu alsnog verhoogd naar 2 procent en bovendien alvast een bod van 2,3 procent neergelegd voor het jaar daarna.

Ook werd een akkoord bereikt over de uitwerking van een plan om plaats te maken voor jongeren en om ouderen te ontzien. Het loon- en pensioenvoorstel is nu verhoogd.

Reageer op dit artikel