nieuws

De RDM Training Plant klaar voor gebruik

Carriere & mensen

De RDM Training Plant, een levensechte oefenomgeving, voor onderwijs en bedrijfsleven is klaar. Vanaf september is gestart met zo’n veertig opleidingen, variërend van ‘werken op hoogte’ en ‘herkennen van risico’s’ tot beroepstrainingen als flensmonteur, isolatiemedewerker of hogedrukspuiter.

De RDM Training Plant klaar voor gebruik

De RDM Training Plant is een uniek publiek-privaat project in het hart van de Rotterdamse haven. Het bedrijfsleven en het techniekonderwijs hebben hier samen een ‘real life’ trainingsfaciliteit, bedoeld voor techniekstudenten én bestaand personeel in de haven en industrie. In levensechte simulaties laat de RDM Training Plant mbo- en hbo-jongeren fysiek kennismaken met hun toekomstige werkplek en de strenge veiligheidscultuur die daarbij hoort. Ook bestaande technici kunnen zich met branche-specifieke trainingen verder bekwamen in de vereisten van hun vak.

Fase tussen leslokaal en praktijk

Steven Lak, voorzitter Deltalinqs: ‘Met de RDM Training Plant realiseren we iets compleet nieuws, namelijk een fase tussen het leslokaal met de gebruikelijke opstellingen enerzijds en de praktijk van een plant met een onderhoudsbehoefte anderzijds. De RDM Training Plant ziet eruit als een real-life fabriek, waarbij we vaardigheden en gedrag kunnen trainen die werknemers beter voorbereiden op de praktijk. Trainen van medewerkers op vak- en veiligheidskennis gaat zo leiden tot hogere efficiëntie en betere kwaliteit.”

De totale kosten zijn 4,5 miljoen euro, die evenredig zijn verdeeld onder rijk, de gemeente Rotterdam inclusief het Havenbedrijf Rotterdam en het bedrijfsleven.

Meer informatie bij Deltalinqs en RDM Training Plant

Reageer op dit artikel