nieuws

Marc Hendrikse nieuw hightech-boegbeeld

Carriere & mensen

Marc Hendrikse, CEO van hightech-toeleverancier NTS-Group is het nieuwe boegbeeld van de topsector High Tech Systemen en Materialen (HTSM). Hij volgt daarmee Amandus Lundqvist op, die vanaf de start in 2012 deze functie heeft bekleed.

Marc Hendrikse nieuw hightech-boegbeeld

Marc Hendrikse heeft een groot netwerk, dat over de landsgrenzen reikt. Als lid van het HTSM-Topteam vertegenwoordigde hij het MKB en was hij trekker van de internationaliseringsagenda.
Hendrikse: ‘We hebben als topsector een mooi platform voor non-hiërarchische samenwerking opgezet. Bedrijven, onderzoekers en overheid werken nauw met elkaar samen, stemmen hun doelen op elkaar af en investeren een flink bedrag in die samenwerkingsverbanden. Samen zetten we kennis en innovaties om in kassa: de export van hightech-producten waarmee we geld verdienen. En waarmee Nederland bijdraagt aan een welvarende wereld. In Nederland en dan met name in de hightechsector zijn we wereldwijd koploper samenwerking. Dat is iets om trots op te zijn en te koesteren.’

Holland High Tech: Global Challenges, Smart Solutions

De Nederlandse hightechsector is één van de negen sectoren die het Kabinet heeft aangewezen als Nederlandse topsector. De Nederlandse hightechsector omvat een aantal nauw met elkaar verweven industrieën zoals de machine- en systeemindustrie, automotive, lucht- en ruimtevaart, semicon en de materialenindustrie.
Nu is een volgende fase aangebroken, mede door de komst van een nieuw kabinet. Er wordt gepleit om het beleid meer te richten op de Global Challenges. Daar is Holland High Tech het mee eens; “Als topsector kwamen wij in 2011 al met de pay-off: Global Challenges, High Tech Solutions. Het is echter belangrijk om het tweede deel van de pay-off niet te vergeten: zonder de High Tech komen er geen solutions voor wereldwijde maatschappelijke opgaven. Op de sleuteltechnologieën moet dus nog steeds fors ingezet worden, willen we oplossingen voor de wereldwijde uitdagingen kunnen bieden.”

Reageer op dit artikel