nieuws

VDL start eigen opleidingen voor lasser en mechatronica monteur

Carriere & mensen

Door de flinke groei heeft VDL Groep behoefte aan gekwalificeerde lassers en mechatronica monteurs. De vraag is momenteel groter dan het aanbod. Daarom gaat VDL zelf opleiden.

VDL start eigen opleidingen voor lasser en mechatronica monteur
Foto: VDL

In samenwerking met het mbo-onderwijs start VDL met de opleidingen, onder andere bedoeld voor zij-instromers. Het gaat om tweejarige leerwerktrajecten op mbo-niveau 2 en 3 voor lasser en mechatronica monteur. Naast het feit dat VDL de opleidingskosten betaalt, krijgen de deelnemers een fulltime salaris en een mooi toekomstperspectief: een baan bij VDL.

Lasser

De VDL-lasopleiding begint met zes weken praktijk- en theorielessen om de basisbeginselen van het lassen te leren. Daarna start het leerwerktraject: per week vier dagen werken bij een van onze VDL-bedrijven en één dag naar school voor praktijk- en theorielessen. In het eerste leerjaar kunnen de deelnemers meerdere NIL 1 en/of NIL 2 diploma’s (MIG/MAG, TIG-lassen) behalen. In het tweede leerjaar ligt de focus op robotlassen. Na twee jaar beschikt de deelnemer over een officieel erkend mbo-diploma Basislasser niveau 2 én een baan bij VDL.

Mechatronica monteur

Ook voor mechatronica monteur (mbo-niveau 3) biedt VDL een opleidingstraject van twee jaar met vier dagen werken bij een van onze VDL-bedrijven en één dag theorie- en praktijklessen. Een mechatronica monteur monteert modules en systemen voor onder andere de machine-industrie en apparatenbouw, bijvoorbeeld voor chipmachines of medische apparatuur. Deze montagewerkzaamheden kunnen plaatsvinden in een cleanroom of daarbuiten. Na twee jaar beschikt de deelnemer over een officieel erkend mbo-diploma Mechatronica monteur niveau 3 én een baan bij VDL. Daarna zijn er uitdagingen voor monteurs die willen reizen naar klanten wereldwijd.

Reageer op dit artikel