nieuws

Chemelot Career Center zet in op groei met vernieuwd online platform

Carriere & mensen

Jaarlijks zijn er ongeveer 300 vacatures op het terrein van Chemelot. De verwachting is dat er op het terrein de komende tien jaar ongeveer 3500 nieuwe banen beschikbaar komen. Om deze groei verder kracht bij te zetten, lanceert het Chemelot Career Center een vernieuwd online platform.

Chemelot Career Center zet in op groei met vernieuwd online platform

Het Chemelot Career Center richt zich vooral op het vergroten van de aantrekkingskracht van Chemelot als locatie om te werken. Het nieuwe online platform www.chemelot.nl/carriere moet dit doel verder ondersteunen. Bezoekers vinden alle vacatures van de individuele bedrijven op één pagina. Ook is de website geïntegreerd in de algemene website van Chemelot. Hiermee draagt het bij aan de positionering van Chemelot en sluit het aan bij de belofte ‘Chemelot, for today’s future’.
Sebastiaan de Reede, manager Chemelot Career Center: “Voor de continuïteit en verdere uitbreiding van onze activiteiten is het van belang dat we de juiste medewerkers kunnen aantrekken. Zo geven we verder vorm en inhoud aan de invulling van de groei van Chemelot. We hebben veel te bieden en door nu alle informatie en mogelijkheden rondom de arbeidsmarkt actief deel uit te laten maken van Chemelot, wordt de herkenbaarheid verder vergroot.”

Vergroten arbeidsmobiliteit door samenwerking met studenten

Ook is het Chemelot Career Center erop gericht om te arbeidsmobiliteit te vergroten. Zo vindt deze maand voor zo’n 500 studenten, in samenwerking met de campus en verschillende bedrijven op Chemelot, de tweede Brightlands Chemelot Talent Day plaats. Het Chemelot Career Center heeft ook een traineeprogramma, waarbij studenten met een academische opleidingsachtergrond aan de slag gaan bij bedrijven op het terrein.
De Reede: “Alle op Chemelot gevestigde bedrijven en hun medewerkers, maar ook onderwijsinstellingen en werkzoekenden moeten kunnen rekenen op de diensten die het Chemelot Career Center levert. Door vraag en aanbod bij elkaar te brengen tussen bedrijven, medewerkers, werkzoekenden en opleidingsinstellingen, en deze partijen met elkaar te verbinden, kunnen zij talenten, ervaringen, kennis en ideeën inzetten om zo de meest optimale match te vinden. Deze samenwerking resulteert in innovatieve, pragmatische oplossingen, die zeker bijdragen aan verdere verantwoorde groei van het totale terrein. Daarnaast is het belangrijk dat er een duidelijk loket is waar organisaties en werkzoekenden terecht kunnen wanneer het gaat om vraagstukken binnen de arbeidsmarkt.”

Werkgelegenheid op Chemelot groeit naar 10.000 medewerkers tegen 2025

Chemelot biedt directe werkgelegenheid aan ruim 8000 medewerkers met meer dan 60 nationaliteiten en een minstens zo groot aantal aan indirecte werkgelegenheid. Mede door de uitwerking van de visie Chemelot 2025 zal de directe werkgelegenheid op Chemelot groeien van ruim 8000 in 2017 naar meer dan 10.000 medewerkers in 2025. De activiteiten op Chemelot genereren een omzet van meer dan 10 miljard euro per jaar. Chemelot neemt ongeveer 20% van de chemiesector in Nederland voor zijn rekening en behoort tot de top 5 chemieclusters in Nederland. Jaarlijks wordt er een bedrag van 200 miljoen euro geïnvesteerd op het Chemelot-terrein door de aanwezige bedrijven. Deze investeringen hebben betrekking op onder meer onderhoud van bestaande en toepassen van nieuwe technieken binnen de fabrieken om processen duurzamer en efficiënter te kunnen inrichten.

Reageer op dit artikel