nieuws

Imec biedt niet-technici kans op loopbaan in cleanroom

Carriere & mensen

De Leuvense (België) onderzoeks- en innovatiehub op het vlak van nano-elektronica en digitale technologie Imec, gaat vanaf 1 september ’19 van start met n opleidingsprogramma-op-maat waarmee het kandidaten (met én zonder diploma) alle kansen wil geven om een carrière uit te bouwen in één van de hoogst aangeschreven hightechomgevingen van het land: imecs cleanroom.

Imec biedt niet-technici kans op loopbaan in cleanroom
Foto: IMEC

Geselecteerde deelnemers krijgen vanaf dag 1 van hun opleiding een arbeidscontract van onbepaalde duur en doorlopen gedurende 8 à 12 maanden een intensieve training die bestaat uit een mix van klassikale lessen en werkplekleren. Er wordt een basisopleiding gegeven in chemie, elektriciteit, elektronica en mechanica. Daarnaast worden de nodige procestechnieken en  technische vaardigheden aangeleerd.

Arbeidsmarkt

De achterliggende gedachte van dit initiatief is de krapte op de arbeidsmarkt. Deze manifesteert zich steeds duidelijker: bedrijven hebben het steeds moeilijker om goede kandidaten te vinden voor openstaande vacatures. Ook hoogtechnologische onderzoeksinstellingen zoals imec, waar in 2018 een 400-tal vacatures werden ingevuld, krijgen hier in toenemende mate mee te maken. In die mate zelfs dat imec nu een eigen trainingsprogramma-op-maat start om cleanroomtechnici aan te trekken en op te leiden.

Reageer op dit artikel