nieuws

Kersverse techniekheld Pip van Dijk (Cabot) stuurt startende operators het veld in

Carriere & mensen

Pip van Dijk van chemiebedrijf Cabot is tijdens de beurs Maintenance NEXT in Rotterdam Ahoy uitgeroepen tot Techniekheld 2019. Het is de eerste keer dat deze award wordt uitgereikt. Techniekhelden zijn technici die meer doen dan van ze wordt gevraagd. Ze zijn continu bezig zichzelf te verbeteren en weten hun enthousiasme over te brengen op anderen.

Kersverse techniekheld Pip van Dijk (Cabot) stuurt startende operators het veld in
Pip van Dijk werd uitgeroepen tot Techniekheld 2019 (foto: Wim Raaijen)

De jury roemde de drive van techniekheld van Dijk om altijd samen te werken. Ook bleken zijn sterke communicatieskills erg gewaardeerd. Pip nam het op tegen Luuk de Jong (Delicia), Carsley Gorsele (Croonwolter&dros) en Meini Lutterop (Stork), volgens de jury eveeneens prachtige voorbeelden van helden in de techniek.

‘Onderhoud aan machines doen ze niet meer’

Van Dijk over zijn werkzaamheden: ‘Ik vind techniek het mooiste dat er is en dat probeer ik over te brengen op anderen. De jongens die nu worden opgeleid tot operator krijgen vooral veel les in rekenen en het werken met een computer, maar echt onderhoud aan machines doen ze niet meer. Dat wordt uitbesteed aan andere afdelingen. Ik vind het mooi om aan degenen die een Vapro A of B diploma hebben behaald uit te leggen hoe installaties werken. Het is jammer, want ze weten zelf niet meer hoe ze de meest simpele handelingen moeten doen. Dat mis ik in de huidige technische opleidingen. Bij ons starten operators daarom ook in het veld, pas daarna komen ze achter het paneel terecht.’

Opleiding

De verkiezing is in het leven geroepen door het iMaintain platform. Naast de titel Techniekheld 2019 wint Pip van Dijk een geldbedrag van duizend euro en een op maat gemaakte smeertechnische opleiding, beschikbaar gesteld door sponsor Van Meeuwen.

Reageer op dit artikel